Popularni morski plodovi širom sveta konzumiraju se u velikom broju. Nakon saznanja koliko su korisni morski plodovi, da li razmišljate o njihovom konzumiranju? Pa, uključivanje morskih plodova u vašu svakodnevnu rutinu veoma je korisno i doprinosi unapređenju zdravlja.
U Americi popularni morski plodovi izazivaju zbunjenost, ali isto tako i širom sveta, jer postoji niz morskih jestivih stvorenja. To je raznovrsna selekcija morskih plodova zbog različitosti. Ali kada jednom saznate zanimljivosti o njima, možete lako konzumirati vrstu morskih plodova koju god želite.
Škampi
Različite zemlje imaju različite izbore hrane, kao na primer u Japanu, većina ljudi voli jesti tunu, crveni kavijar, plavorepa tuna i losos su veoma cenjeni. Ali s druge strane, američki potrošači morskih plodova vole konzumirati druge vrste morskih plodova kao što su som, ajkula, sabljarke i mnoge druge.
Ako želite da jedete i istražujete različite vrste, možete pročitati dalje u članku kako biste dobili informacije o vrstama riba. To će vam pomoći na način da možete regionalno izabrati vrstu ribe koju želite jesti i uživati u ukusu ribe. Dakle, bez daljeg odugovlačenja, pokušajmo da saznamo.
Najšire posluživani morski plod širom sveta su škampi. Mogu biti uzgajani ili divlji, a u nutritivnom smislu bogati su kalcijumom, proteinima, omega masnim kiselinama i jodom. To je riba koja je veoma zdrava za vaše telo, ne samo u smislu ishrane, već u smislu zdrave i ukusne hrane.
Ova riba se može koristiti u raznovrsnim jelima, možete je pripremiti pečenjem, kuvanjem, prženjem ili grilovanjem, a naravno, omiljena je i na roštilju. Neka popularna jela sa škampima uključuju i gombo. Ove ribe su najčešće prisutne u SAD-u, jer je prvo jelo s njima izmišljeno upravo tamo, ljudi vole uživati u morskim plodovima uz predivne pejzaže. To ne znači da su škampi samo prisutni u SAD-u; sada su poznati širom sveta po svom dobrom ukusu.
Losos i tunjevina
Drugi najpopularniji morski plodovi koje Amerikanci konzumiraju su losos i tunjevina. Ovo su ribe koje su odavno poznate kao omiljeni sastojak za jela kao što su sendviči, a sve ribe sadrže vrlo velike količine omega masnih kiselina, pri čemu losos ima više nego bilo koje drugo mesto zbog visokog sadržaja proteina. Deo popularnosti ovog proizvoda takođe dolazi od njegove praktičnosti i mogućnosti da se koristi na različite načine, kao što su pečenje i sušenje. Među svim omiljenim jelima posebno se ističe suši.
Rakovi i dagnje
Rakovi i dagnje su vrsta školjki koje se uglavnom nalaze u SAD-u. Plavi rakovi se uglavnom kupuju živi ili smrznuti. Dobro začinjeni rakovi su prava poslastica za ljubitelje morskih plodova. Dagnje su dostupne u više od 150 različitih sorti u zemlji.
Zaključak
Ovaj članak opisuje neke različite vrste morskih plodova koje se uglavnom konzumiraju širom sveta. Nadam se da ste sada upoznati s njima i da ćete ih uključiti u svoju svakodnevnu ishranu, jer pružaju jako važne zdravstvene benefite.
2 Comments