Afrička supa od šargarepe – kako je napraviti? Bogata supa koja kombinuje slatkoću šargarepe sa začinima u kremastom bujonu.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, iseckan na kockice
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica korijandera
- ½ kašičice cimeta
- ¼ kašičice kajenske paprike
- 450 g šargarepe, oljuštene i iseckane
- 4 šolje povrtnog bujona
- 1 konzerva kokosovog mleka
- Pileći bataci (po želji)
- So i biber, po ukusu
- Korijander, za dekoraciju
Afrička supa od šargarepe – uputstvo:
- U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte pileće batake i kuvajte dok ne dobiju braon boju, otprilike 5 minuta sa svake strane. Sklonite pileće meso sa lonca i stavite sa strane.
- Dodajte luk, beli luk, đumbir i začine u lonac. Kuvajte 2-3 minuta dok luk ne postane staklast
- Dodajte pileći bujon u lonac, dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte.
- Dodajte pirinač i promešajte. Vratite pileće batake u lonac, pokrijte i kuvajte 30-35 minuta dok pirinač ne bude skuvan, a piletina mekana.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplu, posutu iseckanim korijanderom kao dekoracijom.