Afrička supa od šargarepe

Afrička supa od šargarepe – kako je napraviti? Bogata supa koja kombinuje slatkoću šargarepe sa začinima u kremastom bujonu.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, iseckan na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica korijandera
  • ½ kašičice cimeta
  • ¼ kašičice kajenske paprike
  • 450 g šargarepe, oljuštene i iseckane
  • 4 šolje povrtnog bujona
  • 1 konzerva kokosovog mleka
  • Pileći bataci (po želji)
  • So i biber, po ukusu
  • Korijander, za dekoraciju

Afrička supa od šargarepe – uputstvo:

  • U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte pileće batake i kuvajte dok ne dobiju braon boju, otprilike 5 minuta sa svake strane. Sklonite pileće meso sa lonca i stavite sa strane.
  • Dodajte luk, beli luk, đumbir i začine u lonac. Kuvajte 2-3 minuta dok luk ne postane staklast
  • Dodajte pileći bujon u lonac, dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte.
  • Dodajte pirinač i promešajte. Vratite pileće batake u lonac, pokrijte i kuvajte 30-35 minuta dok pirinač ne bude skuvan, a piletina mekana.
  • Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplu, posutu iseckanim korijanderom kao dekoracijom.

Ostavite komentar