Savršen ceviche: Brzi i osvežavajući recept s ribom i povrćem

Sastojci:

  • 500g svežeg lososa ili bijele ribe, narezanog na male kockice
  • Sok od 4 limete
  • Sok od 1 limuna
  • 1 crveni luk, sitno seckan
  • 2 crvene paprike, narezane na male kockice
  • 1 zeleni čili, sitno sjeckan (opcionalno, za ljutinu)
  • 1/2 šolje svežeg korijandera, sitno seckanog
  • 1 velik paradajz, narezana na male kockice
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • So i crni papar po ukusu
  • 1 avokado, narezan na kockice (za serviranje)
  • Kukuruzne čipsove (za serviranje)

Priprema:

  1. Mariniranje ribe:
    • Stavite narezanu ribu u veliku posudu.
    • Prelijte sokovima od limete i limuna tako da potpuno prekriju ribu.
    • Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta, ili dok riba ne postane neprozirna i “kuvana” u kiselini.
  2. Priprema povrća:
    • Dok se riba marinira, pripremite crveni luk, crvene paprike, zeleni čili (ako koristite) i paradajz. Svi sastojci trebaju biti sitno iseckani.
  3. Miješanje sastojaka:
    • Nakon što je riba marinirana, iscedite višak tečnosti iz posude.
    • Dodajte sitno seckani crveni luk, crvene paprike, zeleni čili, paradajz i sveži korijander.
    • Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte.
    • Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. Serviranje:
    • Servirajte ceviche hladan, s narezanom kockicom avokada i kukuruznim čipsovima sa strane.

Ceviche je osvježavajuće i lagano jelo, savršeno za vruće letne dane. Uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.