Sastojci:
- 500g svežeg lososa ili bijele ribe, narezanog na male kockice
- Sok od 4 limete
- Sok od 1 limuna
- 1 crveni luk, sitno seckan
- 2 crvene paprike, narezane na male kockice
- 1 zeleni čili, sitno sjeckan (opcionalno, za ljutinu)
- 1/2 šolje svežeg korijandera, sitno seckanog
- 1 velik paradajz, narezana na male kockice
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- So i crni papar po ukusu
- 1 avokado, narezan na kockice (za serviranje)
- Kukuruzne čipsove (za serviranje)
Priprema:
- Mariniranje ribe:
- Stavite narezanu ribu u veliku posudu.
- Prelijte sokovima od limete i limuna tako da potpuno prekriju ribu.
- Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta, ili dok riba ne postane neprozirna i “kuvana” u kiselini.
- Priprema povrća:
- Dok se riba marinira, pripremite crveni luk, crvene paprike, zeleni čili (ako koristite) i paradajz. Svi sastojci trebaju biti sitno iseckani.
- Miješanje sastojaka:
- Nakon što je riba marinirana, iscedite višak tečnosti iz posude.
- Dodajte sitno seckani crveni luk, crvene paprike, zeleni čili, paradajz i sveži korijander.
- Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Serviranje:
- Servirajte ceviche hladan, s narezanom kockicom avokada i kukuruznim čipsovima sa strane.
Ceviche je osvježavajuće i lagano jelo, savršeno za vruće letne dane. Uživajte!