Jaja i kobasica na tiganju

Ovaj obilni doručak sadrži hrskave krompire, ukusnu kobasicu i savršeno skuvana jaja.

Sastojci:

  • 4 mala krompira, iseckana na kockice
  • 1/2 glavice luka, iseckanog na kockice
  • 4 kobasice, iseckane na kolutove
  • 4 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. Uključite rernu na 400°F (200°C).
  2. U velikom tiganju otpornom na toplotu, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, zatim dodajte iseckane krompire i luk. Kuvajte 10-12 minuta, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i ne dobiju blago zlatnosmeđu boju.
  3. Dodajte iseckanu kobasicu u tiganj i kuvajte dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
  4. Pritisnite smešu krompira i kobasice na ivice tiganja da biste napravili otvor u sredini. Razbijte jaja u taj otvor, začinite alevom paprikom, solju i biberom.
  5. Prebacite tiganj u rernu i pecite 10-12 minuta ili dok se jaja ne skupe po vašem ukusu.
  6. Poslužite toplo i uživajte!

Ostavite komentar