Kako napraviti kolač od trostrukog đumbira
Kolači od sira su uvek rajski užitak! Oni su mekani, slatki i brzo se tope u ustima. Isprobajte naše kreativne i ukusne recepte za kolače od sira! Sigurno ćete poželeti da zalogajite svaki kolač od sira koji budete napravili. Kolač od trostrukog đumbira je pravi užitan posle bilo kakvog obroka, a benefiti đumbira su razlog više da ga probate!
Sastojci:
- 200g keksa od đumbira
- 80g neslanog putera, otopljenog
- 400g krem sira
- 100g kristal šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 supena kašika mlevenog đumbira
- 1 supena kašika svežeg đumbira, rendanog
- 1 supena kašika kandiranog đumbira, sitno seckanog
- 2 jaja
- 1/4 šolje slatke pavlake
- prstohvat soli
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 325°F (165°C).
- U seckalici za hranu, sameljite kekse od đumbira dok ne postanu sitno usitnjeni.
- Pomešajte samlevene kekse sa otopljenim puterom i pritisnite ih na dno okruglog kalupa za tortu (prečnika 9 inča / 23 cm) kako biste napravili koru.
- U velikoj posudi za mešanje, umutite krem sir dok ne postane glatko.
- Postepeno dodajte šećer, ekstrakt vanile, mleveni đumbir, sveži đumbir i kandirani đumbir u smesu krem sira, dobro mešajući nakon svakog dodavanja.
- Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja.
- Dodajte slatku pavlaku i so i dobro sjedinite.
- Nalijte fil na pripremljenu koru u okruglom kalupu za tortu.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 1 sat ili dok se ivice ne stegnu, ali centar i dalje blago podrhtava.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći.
- Poslužite ohlađeno i uživajte!
3 Comments