Kolač od trostrukog đumbira (Triple Ginger Cheesecake)

Kako napraviti kolač od trostrukog đumbira

Kolači od sira su uvek rajski užitak! Oni su mekani, slatki i brzo se tope u ustima. Isprobajte naše kreativne i ukusne recepte za kolače od sira! Sigurno ćete poželeti da zalogajite svaki kolač od sira koji budete napravili. Kolač od trostrukog đumbira je pravi užitan posle bilo kakvog obroka, a benefiti đumbira su razlog više da ga probate!

Sastojci:
  • 200g keksa od đumbira
  • 80g neslanog putera, otopljenog
  • 400g krem sira
  • 100g kristal šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 supena kašika mlevenog đumbira
  • 1 supena kašika svežeg đumbira, rendanog
  • 1 supena kašika kandiranog đumbira, sitno seckanog
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje slatke pavlake
  • prstohvat soli
Uputstvo:
  1. Zagrejte rernu na 325°F (165°C).
  2. U seckalici za hranu, sameljite kekse od đumbira dok ne postanu sitno usitnjeni.
  3. Pomešajte samlevene kekse sa otopljenim puterom i pritisnite ih na dno okruglog kalupa za tortu (prečnika 9 inča / 23 cm) kako biste napravili koru.
  4. U velikoj posudi za mešanje, umutite krem sir dok ne postane glatko.
  5. Postepeno dodajte šećer, ekstrakt vanile, mleveni đumbir, sveži đumbir i kandirani đumbir u smesu krem sira, dobro mešajući nakon svakog dodavanja.
  6. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja.
  7. Dodajte slatku pavlaku i so i dobro sjedinite.
  8. Nalijte fil na pripremljenu koru u okruglom kalupu za tortu.
  9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 1 sat ili dok se ivice ne stegnu, ali centar i dalje blago podrhtava.
  10. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći.
  11. Poslužite ohlađeno i uživajte!

Ostavite komentar