Naziv ove kaserole “Million Dollar Chicken” govori sve. Ovo je vrhunska hrana koja pruža izuzetno uživanje, a za pripremu je potrebno manje od sat vremena.
Sastojci:
- 4½ šolje pilećeg mesa, iseckanog, skuvanog
- 4 unce (približno 113g) kisele pavlake, sobne temperature
- 1 šolja sitnog sira (cottage sira)
- ½ šolje kisele pavlake (sour cream)
- 10¾ unce (približno 305g) kreme od piletine (1 konzerva)
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice suvog luka u prahu
- Ritz keks (ili slični slani kreker), 1 pakovanje, izmrvljeni
- 5 kašika putera, rastopljenog
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 350 stepeni F (175 stepeni Celzijusa). Lagano poprskajte vatrostalnu posudu dimenzija 9×9 inča (23×23 cm) sprejem za kuvanje i ostavite je sa strane.
- Pomešajte pileće meso, kiselu pavlaku, sitni sir, beli luk u prahu, luk u prahu i kremu od piletine. Rasporedite smesu u pripremljeni pleh.
- Pomešajte izmrvljeni keks sa rastopljenim puterom i pospite preko smese sa piletinom.
- Pecite neotkriveno 30 do 40 minuta.
- Poslužite i uživajte u ovoj “Million Dollar Chicken” kaseroli, ultimativnoj hrani koja pruža potpuni komfor i zadovoljstvo, a za pripremu je potrebno manje od sat vremena.