Kajun kožice, kobasice i povrće na plehu

Kako napraviti kajun kozice, kobasicu i povrće na plehu

Pecite u jednom plehu, ovo jelo sa povrćem sadrži kožice, kobasice i puno kajun začina. Ovo je jednostavno jelo koje je odlično za pripremu obroka unapred.

Sastojci:

  • 500g velikih kožica, oljuštenih i očišćenih
  • 14 kobasica, isečena, svinjska ili pileća
  • 2 tikvice, isečene na kolutove
  • 2 žute tikvice, isečene na kolutove
  • ½ vezice šparge, isečene na trećine
  • 2 crvene paprike, isečene na komade
  • so i biber
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 2 supene kašike kajun začina

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. U velikoj posudi dodajte kožice, kobasicu, tikvice, žute tikvice, šparge, crvenu papriku, so i biber. Dodajte maslinovo ulje i kajun začin, pa promešajte da se sve premaže.
  2. Rasporedite ravnomerno na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta ili dok kozice ne postanu roze boje, a povrće ne omekša.
kajun

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.