Kako napraviti kajun kozice, kobasicu i povrće na plehu
Pecite u jednom plehu, ovo jelo sa povrćem sadrži kožice, kobasice i puno kajun začina. Ovo je jednostavno jelo koje je odlično za pripremu obroka unapred.
Sastojci:
- 500g velikih kožica, oljuštenih i očišćenih
- 14 kobasica, isečena, svinjska ili pileća
- 2 tikvice, isečene na kolutove
- 2 žute tikvice, isečene na kolutove
- ½ vezice šparge, isečene na trećine
- 2 crvene paprike, isečene na komade
- so i biber
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 2 supene kašike kajun začina
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. U velikoj posudi dodajte kožice, kobasicu, tikvice, žute tikvice, šparge, crvenu papriku, so i biber. Dodajte maslinovo ulje i kajun začin, pa promešajte da se sve premaže.
- Rasporedite ravnomerno na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta ili dok kozice ne postanu roze boje, a povrće ne omekša.
