Kako napraviti kvesadiju za doručak sa jajima
Ukusna kvesadija napravljena od omletiranih jaja, sira i povrća.
Sastojci:
- 4 velike tortilje
- 8 jaja
- 1/2 šolje iseckane paradajza
- 1/4 šolje iseckanog luka
- 1/4 šolje iseckane zelene paprike
- 1 šolja rendanog čedar sira
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašika biljnog ulja
- Salsa i pavlaka za posluživanje (opciono)
Uputstvo:
- U velikoj činiji umutite jaja, so i crni biber dok se dobro ne sjedini.
- U velikom tiganju sa nelepljivim dnom, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte iseckani luk i zelenu papriku u tiganj i dinstajte dok ne omekšaju, oko 2-3 minuta.
- Dodajte iseckani paradajz u tiganj i dobro promešajte.
- Sipajte smesu od jaja u tiganj i kuvajte dok se stegne, povremeno mešajući.
- Kada su jaja gotova, podelite smesu na četiri jednaka dela i stavite na jednu stranu svake tortilje.
- Pospite svaku tortilju sa čedar sirom i preklopite drugom polovinom tortilje preko smese od jaja.
- U velikom tiganju sa nelepljivim dnom, zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Stavite kvesadije u tiganj i kuvajte 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne postanu zlatno smeđe i sir se ne istopi.
- Isecite svaku kvesadiju na četiri jednaka dela i poslužite sa salsom i pavlakom (opciono).
2 Comments