Doručak sa jajima – kvesadija

Kako napraviti kvesadiju za doručak sa jajima

Ukusna kvesadija napravljena od omletiranih jaja, sira i povrća.

Sastojci:

  • 4 velike tortilje
  • 8 jaja
  • 1/2 šolje iseckane paradajza
  • 1/4 šolje iseckanog luka
  • 1/4 šolje iseckane zelene paprike
  • 1 šolja rendanog čedar sira
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 kašika biljnog ulja
  • Salsa i pavlaka za posluživanje (opciono)

Uputstvo:

  1. U velikoj činiji umutite jaja, so i crni biber dok se dobro ne sjedini.
  2. U velikom tiganju sa nelepljivim dnom, zagrejte ulje na srednjoj vatri.
  3. Dodajte iseckani luk i zelenu papriku u tiganj i dinstajte dok ne omekšaju, oko 2-3 minuta.
  4. Dodajte iseckani paradajz u tiganj i dobro promešajte.
  5. Sipajte smesu od jaja u tiganj i kuvajte dok se stegne, povremeno mešajući.
  6. Kada su jaja gotova, podelite smesu na četiri jednaka dela i stavite na jednu stranu svake tortilje.
  7. Pospite svaku tortilju sa čedar sirom i preklopite drugom polovinom tortilje preko smese od jaja.
  8. U velikom tiganju sa nelepljivim dnom, zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Stavite kvesadije u tiganj i kuvajte 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne postanu zlatno smeđe i sir se ne istopi.
  9. Isecite svaku kvesadiju na četiri jednaka dela i poslužite sa salsom i pavlakom (opciono).

Ostavite komentar