Tart od Amarena trešanja i badema

Kako napraviti tart od Amarena trešnjama i bademima

Zadržite stvari slatke i jednostavne sa našim receptima za tart. Postoji ceo svet slatkiša za istraživanje! Sa našim ukusnim receptima za tart, sigurno ćete dobiti novi omiljeni desert. Tart od Amarena trešanja i badema je klasični desert koji je savršen završetak svakog obroka. Bez obzira da li je slatko ili slano, naši recepti za tart su savršen desert za posluživanje vašim voljenima.

Sastojci:
  • 1 šolja bademovog brašna
  • 1/4 šolje kristal šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 6 kašika neslanog putera, rastopljenog
  • 1 šolja Amarena trešanja, oceđenih
  • 2 velika jaja
  • 1/4 šolje slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 1/4 šolje seckanog badema
Uputstvo:
  1. Zagrejte rernu na 350°F (180°C).
  2. U posudi, pomešajte bademovo brašno, šećer, so i rastopljeni puter. Pritisnite ovu smesu u tiganj za tart da napravite koru.
  3. Nanestite oceđene Amarena trešnje preko kore.
  4. U drugoj posudi, umutite jaja, slatku pavlaku i ekstrakt badema dok ne dobijete homogenu smesu. Prelijte ovu smesu preko trešanja.
  5. Pospite seckanim bademima odozgo.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40 minuta ili dok tart ne postane zlatno smeđi i čvrst.
  7. Dopustite tartu da se ohladi pre posluživanja.

I to je to! Uživajte u tartu od Amarena trešanja i badema i pišite utiske u komenatrima!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.