Kako napraviti tart od Amarena trešnjama i bademima
Zadržite stvari slatke i jednostavne sa našim receptima za tart. Postoji ceo svet slatkiša za istraživanje! Sa našim ukusnim receptima za tart, sigurno ćete dobiti novi omiljeni desert. Tart od Amarena trešanja i badema je klasični desert koji je savršen završetak svakog obroka. Bez obzira da li je slatko ili slano, naši recepti za tart su savršen desert za posluživanje vašim voljenima.
Sastojci:
- 1 šolja bademovog brašna
- 1/4 šolje kristal šećera
- 1/4 kašičice soli
- 6 kašika neslanog putera, rastopljenog
- 1 šolja Amarena trešanja, oceđenih
- 2 velika jaja
- 1/4 šolje slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta badema
- 1/4 šolje seckanog badema
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 350°F (180°C).
- U posudi, pomešajte bademovo brašno, šećer, so i rastopljeni puter. Pritisnite ovu smesu u tiganj za tart da napravite koru.
- Nanestite oceđene Amarena trešnje preko kore.
- U drugoj posudi, umutite jaja, slatku pavlaku i ekstrakt badema dok ne dobijete homogenu smesu. Prelijte ovu smesu preko trešanja.
- Pospite seckanim bademima odozgo.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40 minuta ili dok tart ne postane zlatno smeđi i čvrst.
- Dopustite tartu da se ohladi pre posluživanja.
I to je to! Uživajte u tartu od Amarena trešanja i badema i pišite utiske u komenatrima!