Kako napraviti svinjske kotlete u marinadi
Ne možete pogrešiti sa sočnim svinjskim kotletima u marinadi. Ovo roštiljsko jelo natopljeno je ukusnom marinadom za predivan zalogaj.
Sastojci:
- 1,4 kg svinjskih kotleta
- 3/4 šolje soli
- 1/2 šolje belog kristal šećera
- 4 litara ledeno hladne vode
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Uputstva:
- Napravite marinadu tako što ćete pomešati ledeno hladnu vodu, šećer i so u velikoj posudi. Dobro promešajte.
- Potopite svinjske kotlete u mešavinu marinade i ostavite da odstoje 14 sati.
- Pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje, beli luk u prahu i mleveni crni biber. Dobro promešajte.
- Premažite svinjske kotlete smesom maslinovog ulja i začina, zatim ostavite da se mariniraju još jedan sat.
- Grilujte svaku stranu svinjskih kotleta oko 7 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Prilikom grilovanja, prelivajte višak maslinovog ulja i začina preko kotleta.
- Poslužite. Podelite i uživajte.
Takođe obavezno probajte i recept za seckani jagnjeći odrezak sa spanaćem u belom luku!
