Sveže vijetnamske rolnice

Kako napraviti sveže vijetnamske rolnice

Sastojci

  • 200 g kineskih rezanaca (pirinčanih rezanaca)
  • 8 listova rižinog papira
  • listovi zelene salate, što mekši, to bolje
  • klice graška
  • sveži korijander, bez stabljika
  • kozice, kuvane, prepolovljene po dužini
  • 1 šoljica hoisin umaka
  • ¼ šoljica kremastog kikiriki maslaca
  • 1 kašičica rižinog vinskog sirćeta
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičica seckanih kikirikija
  • Za opcionalne nadjeve:
  • svinjetina, narezana, kuvana
  • krastavac, narezan na trakice
  • šargarepa, narezana na trakice
  • shitake gljive
  • sveže začinsko bilje, poput bosiljka, mente ili vietnamskog korijandera

Uputstvo

  • Stavite srednje veliki lonac sa vodom da proključa. Kuvajte pirinčane rezance oko 3 do 5 minuta, ili dok ne budu al dente, zatim procedite.
  • Napunite veliku posudu toplom vodom i pažljivo umočite jedan list rižinog papira u vodu oko 3 do 5 sekundi da omekša. Izvadite ga i stavite na ravnu površinu.
  • U horizontalnom redu preko sredine lista stavite listove zelene salate, ostavljajući barem 5 cm prostora sa desne i leve strane. Zatim dodajte pirinčane rezance, nekoliko sočnica, 3 do 4 polovine kozica i korijander preko salate.
  • Čvrsto presavijte gornji dio lista preko smese, zatim presavijte desnu i levu stranu, i na kraju zamotajte sve preostale sa donje strane. Ponovite postupak sa preostalim sastojcima.
  • U manjoj posudi umutite hoisin umak, kremasti kikiriki maslac, rižino vinsko sirće i beli luk u prahu dok ne dobijete glatki umak. Pospite seckanim kikirikijem.
  • Nožem prerežite rolnice pod uglom, poslužite i uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.