Sirne rolnice sa belim lukom

Sirne rolnice sa belim lukom su ukusne i mirisne rolnice napunjene sirom i prelivene bogatim belim lukom. Ovaj recept je savršen dodatak bilo kojem obroku, kao prilog ili samostalno jelo. Ove meke, vazdušaste rolnice su izuzetno jednostavne za pripremu, a rezultat je ukusna kombinacija sirnog punjenja i intenzivnog ukusa belog luka.

Da biste napravili ove sirne rolnice sa belim lukom, prvo ćete napraviti meko testo od brašna, kvasca, soli i malo šećera. Nakon što se testo udvostruči u veličini, razvući ćete ga u pravougaonik i prekriti punjenjem. Punjenje se sastoji od različitih vrsta sira, kao što su mocarela, parmezan ili čedar, zajedno sa sitno iseckanim svežim ili sušenim belim lukom.

Nakon što je testo prekriveno punjenjem, pažljivo ćete ga zarolati u obliku cilindra. Potom ćete iseći rolnice od dobijenog cilindra i staviti ih u pleh za pečenje. Pre nego što ih stavite u rernu, preliće te ih rastopljenim puterom i posuti rendanim parmezanom ili drugim omiljenim sirom.

Nakon pečenja u zagrejanoj rerni, sirne rolnice sa belim lukom će izrasti i postati zlatno smeđe boje, a miris belog luka će ispuniti vašu kuhinju. Kada ih izvadite iz rerne, bićete dočekani savršeno mekim, sirnim i aromatičnim rolnicama.

Sirne rolnice sa belim lukom su idealne za posluživanje tople, a možete ih uživati samostalno ili uz dodatak umaka po želji. Ovi mali zalogaji će sigurno oduševiti vašu porodicu i goste svojim ukusom i jedinstvenim spojem sira i belog luka. Pripremite ove fantastične rolnice i uživajte u jednom neodoljivom zalogaju koji će sigurno postati omiljen u vašem domu.

Sastojci

1 pakovanje suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 šolja tople vode

1 kašičica soli

1 supena kašika maslinovog ulja

1 jaje

2 šolje brašna

3 supene kašike rastopljenog putera

2 kašičice belog luka, sitno iseckanog

½ šolje sveže rendanog parmezana ili romanovog sira

1 kašičica italijanskog začina

2 supene kašike svežeg seckanog italijanskog peršuna

dodatni sir za posipanje odozgo

Uputstva

U srednjoj posudi, pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite da odstoji dok ne počne da peni.

Dodajte u smesu sol, maslinovo ulje i jaje.

Polako dodajte brašno dok ne dobijete meko testo.

Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste.

Kada se testo udvostruči u veličini (oko 1 sat), prebacite ga na pobrasnjenu površinu i razvucite u pravougaonik veličine 12×14 inča.

Premažite površinu testa sa 1 i po supenom kašikom rastopljenog putera i dodajte beli luk, sir, peršun i začin.

Sa šavom okrenutim na dole, urolajte testo u obliku rolne. Oštrim nožem isecite na komade širine 1 inča i stavite ih na podmazan pleh za pečenje.

Ostavite da narastu na plehu još 15 minuta.

Premažite rolnice preostalim rastopljenim puterom i pospite dodatnim sirom.

Pecite oko 15 minuta na 250C stepeni. Rolnice treba da budu zlatno smeđe boje.

Rezime

Ovaj recept za sirne rolnice sa belim lukom je jednostavan za pripremu, a rezultat su ukusni i mirisni zalogaji koji će oduševiti vaša čula. Kombinacija mekog testa, punjenja od sira, češnjaka i začina, zajedno sa rastopljenim puterom i dodatnim sirom na vrhu, stvara savršen balans ukusa i tekstura. Nakon pečenja, rolnice dobijaju zlatno smeđu boju i postaju neodoljivo primamljive. Ove rolnice sa sirom i belim lukom su odličan izbor kao prilog ili samostalno jelo koje će zadovoljiti vašu glad i pružiti vam pravu gurmansku poslasticu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.