Pečurke na žaru punjene bosiljkom i plavim sirom

Kako napraviti pečurke na žaru punjene bosiljkom i plavim sirom

Kremasta kombinacija plavog sira i svežeg bosiljka ispunjava ove ukusne pečurke koje su savršene uz odrezak ili hamburger.

Sastojci:

  • 170g šampinjona, očišćenih od peteljki
  • 1 kašika maslinovog ulja, po potrebi
  • 1/2 šolje izmrvljenog plavog sira
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika svežeg bosiljka, sitno iseckana
  • so i mleveni crni biber po ukusu

Uputstvo:

  1. Premažite vrhove pečuraka maslinovim uljem. Stavite pečurke okrenute prema gore u posudu koja je pogodna za grill.
  2. Umutite plavi sir, puter, beli luk, bosiljak, so i biber u posudi. Ravnomerno raspodelite smesu u pečurke.
  3. Zagrejte roštilj na srednje jaku temperaturu i blago premažite rešetku uljem. Pecite pečurke oko 5 minuta, dok ne omekšaju i postanu tople.

Ostavite komentar