Recepti za najukusnije krompiriće iz rerne

Recepti za najukusnije krompiriće Iz rerne

Posotje razni recepti za ukusne krompiriće iz rerne, ovo su neki od njih:

Kako ispeći krompir? Unutrašnjost ovog pečenog krompira, koji ima zlatno hrskavu koru, vazdušasta je i mekana, čineći ga idealnim primerom pečenog krompira. Ako želite, poslužite svaku porciju sa malom količinom kisele pavlake na vrhu. Divno jelo koje u hladnim danima zagreje dušu.

Ovo je savršen recept za pečeni krompir u kojem će svi uživati. Ovaj recept za pečeni krompir pravi mekan, hrskav i vazdušast krompir.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da biste ga pripremili, ako većinu njih već imate. Još bolje, ukusnije je! Ovaj recept je odličan za rodjendane, roštilje, i obroke tokom radne nedelje, zato ga obavezno sačuvajte.

Kako pripremiti krompir za pečenje

Činjenica da se ovo jelo može pripremiti sa veoma malo truda, bez sumnje je njena najprivlačnija karakteristika. Ceo recept možete pronaći malo niže u članku, ali u međuvremenu, evo šta treba da očekujete dok pripremate idealni pečeni krompir:

Unesite malo ukusa u krompir

Prvo, operite i četkicom očistite krompire dok potpuno ne budu čisti. Nakon toga, viljuškom ili nožem napravite rupe u svakom krompiru kako bi para mogla da izlazi tokom pečenja. Premažite krompir maslinovim uljem i posolite ga. Možete koristiti ruke da utrljate ulje preko kože krompira, ili možete staviti krompir i ulje u kesu sa zip-zatvaračem i protresti kesu.

Stavite krompire u rernu

Pecite krompire oko sat i po u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.

Pospite krompire

Isecite krompire uzduž na pola, zatim izgnječite unutrašnjost. Zatim dodajte puter, sir ili seckani peršun unutar krompira.

Koliko dugo treba peći krompire?

Veličina krompira određuje koliko dugo je potrebno peći krompire. To može trajati i do pola sata, pa čak i sat i četrdeset pet minuta.

Kada je krompir pečen, možete ga testirati tako što ćete viljuškom probosti koru i videti da li lako prolazi kroz nju. Ako je središte krompira i dalje čvrsto, nastavite ga peći još nekoliko minuta.

Možete proveriti da li su krompiri gotovi koristeći digitalni termometar. Za pečene krompire, unutrašnja temperatura treba da bude barem 100 stepeni Celzijusa.

Saveti za ukrašavanje pečenih krompira

Jedna od mnogih prednosti pečenih krompira je njihova svestranost. To znači da možete dodati koliko god želite ili možete dodati jako malo dodataka svojim pečenim krompirima.

Obilna porcija putera, kisele pavlake, vlašca i sira je nezaobilazna za pečene krompire. Ponekad se dodaje čak i čili. Ovde možete da pustite mašti na volju!

Kako sačuvati svežinu krompira?

Eventualne preostale pečene krompire stavite u frižider, prekrijte ih aluminijumskom folijom ili plastičnom folijom i postavite ih u metalnu ili staklenu posudu.

Zagrijte krompir u rerni prethodno zagrejanoj na oko 200 stepeni Celzijusa tokom 15 do 20 minuta. Takođe je moguće zagrejati ga u mikrotalasnoj pećnici 2 do 3 minuta uz prekrivanje vlažnom krpom.

Ovo su bili neki recepti za najukusnije krompiriće iz pećnice, nadamo se da ćete iskoristiti par njih i uživati u ovoj poslastici.

Ostavite komentar