Koža zimi je ranjiva

Koža je najveći organ našeg tela. Sastoji se od miliona ćelija koje se stalno regenerišu. Svaki dan gubimo trideset do četrdeset hiljada ćelija kože na sat. Većina tih mrtvih ćelija kože otpada i zamenjuje se novim ćelijama; međutim, ne napuštaju sve naše telo, što otupljuje spoljašnji sloj i brže podstiče brže starenje.

Koža zimi je ranjiva posebno zbog niskih temperatura, ali i elemenata u vazduhu kojih nema u toplijim mesecima.

Sol dodata na ulice za odmrzavanje, antifriz iz automobila, topliji tuševi, prinudna toplota u našim domovima i kancelarijama, teška odeća i materijali (vuna), temperature smrzavanja, kamini na drva, sneg i susnežica, vetar..
Svi ovi elementi isušuju našu kožu i izazivaju pustoš na vašim delikatnim ćelijama. Ne samo da je održavanje vlažnosti vašeg tela i lica važno posebno tokom zimskih meseci, već je i piling od ključnog značaja za održavanje zdrave kože. Piling je nežno uklanjanje gornjeg sloja mrtvih ćelija kože koje ostaju na vašem telu. Piling treba vršiti tokom cele godine, ali to je neophodno posle duge zime.

Prednosti pilinga celog tela

Ostavlja vašu kožu spremnom za dubinsko vlaženje. Kada stavite vlagu na suvu kožu, ona sedi na vrhu i ne upija se tako lako u kožu. Kada se nanese nakon pilinga, naša koža je prijemčivija. Povećava cirkulaciju krvi što podstiče zarastanje, ujednačava ton kože i poboljšava protok kiseonika.

Otčepljuje pore. Začepljene pore su glavni uzrok akni. Pazite da ne preterate sa pilingom masne kože. Kada previše sušimo oštrim sredstvima za čišćenje i pilingom, naša koža proizvodi više ulja. Stimuliše kolagen koji će smanjiti/sprečiti bore. Pazite da ne koristite grubi piling, posebno na licu, jer će to oštetiti dobre ćelije i još više isušiti kožu.

Kada birate piling za lice ili telo, uverite se da je nežan. Najgora stvar koju možete učiniti svojoj koži je preterano stimulisanje, što može oštetiti delikatne ćelije. Uverite se da koristite proizvode sa organskim i prirodnim sastojcima. Nećete želeti da čistite nečistoće i štetne toksine u svoje telo. Nakon pilinga, važno je detoksikovati i nahraniti kožu. Preporučujemo saunu i oblogu od blata nakon pilinga celog tela da biste dobili potpuni doživljaj. Odgovarajući piling će vam ostaviti mlađu i zdraviju kožu.

Ostavite komentar