Pet jednostavnih trikova za žensko ulepšavanje

Ulepšavanje može biti jako komplikovano, pogotovo za žensku populaciju…

Da li tražite neke jednostavne trikove koji će vam uštedeti vreme i novac? Srećom, sastavili smo listu najboljih trikova za žensko ulepšavanje – tako da možete biti sigurni da ćete pronaći nešto što vam odgovara! Od saveta o nezi kože do trikova za stilizovanje kose, ovi saveti i trikovi će vam pomoći da izgledate najbolje što možete. Nastavite sa čitanjem da biste saznali više!

Koristite primer pre nanošenja tečnog pudera kako biste stvorili glatku podlogu.

Primeri (Prajmer) su neophodan korak pre nanošenja šminke kako biste postigli savršen izgled. Primer stvara glatku podlogu tako da tečni puder izgleda prirodnije i traje duže. Nanošenje tankog sloja primera pomaže stvaranju ujednačenog platna za tečni puder i druge proizvode, istovremeno zamagljujući izgled pora i sitnih linija.

Za razliku od pudera, primer dolazi u raznim formulacijama. Osobe sa masnom kožom treba da traže primere bez ulja, dok osobe sa suvom kožom mogu koristiti prajmere sa dodatnim hidratantnim svojstvima. Bez obzira na tip kože, primer pruža idealnu osnovu za svaki savršeni šminkerski izgled.

Nanesite korektor ispod očiju u obliku trougla kako biste osvetlili taj deo.

Korektor je neprocenjiv deo svake šminkerske rutine, i ako se nanosi na pravi način, zaista može osvetliti izgled. Jedan sjajan trik za nanošenje kako biste postigli besprekoran rezultat jeste da nanesete korektor ispod očiju u obliku trougla.

Ova tehnika pomaže da se pažnja skrene sa tamnih krugova i nepravilnosti u boji, ostavljajući vam sjajan deo oko očiju. Sve što treba da uradite jeste da uzmete malu četkicu ili prstenjak na ruci i umočite korektor naniže i naviše, malo prema slepoočnicama; pobrinite se da ne idete predaleko ili preširoko! I to je to – osvežili ste oči za nekoliko sekundi!

Fiksirajte šminku puderom ili sprejem za fiksiranje kako bi trajala tokom celog dana

Da li ste znali da fiksiranje šminke puderom ili sprejem može da produži njeno trajanje tokom celog dana? Ne samo to, već možete biti sigurni da će profesionalni izgled vaše šminke ostati tokom dugog radnog dana ili pak neće izbledeti tokom vrelog letnjeg dana. Lagani, prozirni puder je sve što vam treba za dodatnu zaštitu, ili možete koristiti sprej za fiksiranje radi dodatne hidratacije i kontrole sjaja.

Oba proizvoda će sačuvati boju i pružiti vašem licu ujednačen izgled koji traje – bez obzira na sve vremenske uslove! Sa samo nekoliko minuta pripreme nakon nanošenja šminke, možete se opustiti znajući da ćete i vi i vaš izgled trajati čitav dan.

Popunite obrve olovkom ili puderom za doteran izgled.

Dodavanje definicije obrvama zaista može transformisati vaš izgled. Postoje dve glavne vrste šminke za obrve koje se koriste za doteran i savršen izgled – olovke i puderi.

Olovke za obrve su sjajne za dodavanje preciznih i kontrolisanih linija, kao i posebnih detalja, savršeno za one sa proređenim obrvama ili one koji žele nešto dramatičniji izgled. Puderi, s druge strane, stvaraju mek i prirodan efekat koji je savršen za one sa gustim obrvama.

kada je u pitanju popunjavanje obrva, opcije su beskrajne. Zato se pobrinite da eksperimentišete sa različitim tehnikama dok ne postignete željeni rezultat koji najbolje odražava vas!

Uvijte trepavice pre nanošenja maskare za veću definiciju.

Nanošenje maskare može učiniti čuda za vaše oči, privlačeći pažnju ka vašem lepom licu. Pre nanošenja maskare, ipak, ne zaboravite uviti trepavice ili možete koristiti setove za dugotrajno podizanje trepavica.

Taj mali trik daje vašim trepavicama dodatnu definiciju, što čini još veći efekat sa maskarom. Jednostavno je za uraditi i traje samo nekoliko sekundi! Samo pazite da ne uvijate suviše jako, inače bi trepavice mogle da otpadnu. Sa samo brzim pokretom uvijača, imaćete predivno uvijene trepavice koje su sjajne.

Nadamo se da će vam nakon ovog članka, ulepšavanje biti znatno olakšano.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.