Kaserola od irske mlevene govedine

Napravite ukusnu kaserolu sa pivom, obrok od glatkih i kremastih krompira i sočnog mlevenog mesa.

Sastojci:

  • 900g mlevenog mesa
  • 900g krompira, kuvanih i izgnječenih
  • 155g žutog luka, iseckanog na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 supena kašika smeđeg šećera
  • 1 supena kašika brašna
  • 240ml tamnog piva, po vašem izboru, po mogućstvu Guinness
  • 240ml goveđe supe
  • 1 supena kašika crvenog vinskog sirćeta
  • 1 supena kašika Dijon senfa
  • ¼ kašičice mlevenih karanfilića
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • 1 kašičica peršuna, za garniranje

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa.
  2. U tiganju zagrejte mleveno meso i pržite ga oko 8 do 10 minuta dok ne postane karamelizovano. Ostavite na stranu i ocedite višak masnoće (nemojte ocediti sve).
  3. Dodajte luk i beli luk u isti tiganj i dinstajte dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte senf, karanfiliće i brašno. Kratko propržite.
  5. Prelijte pivom da deglazirate i kratko smanjite tečnost.
  6. Dodajte goveđu supu, šećer i crveno vinsko sirće. Pustite da smesa provri. Nastavite sa krčkanjem najmanje 15 minuta ili dok se sos ne redukuje za polovinu.
  7. Vratite mleveno meso u sos. Dobro promešajte, a zatim posolite i pobiberite po ukusu.
  8. Prebacite smesu sa mlevenim mesom u vatrostalnu posudu po vašem izboru (nije potrebno podmazivati). Rasporedite je ravnomerno, a zatim prekrijte krompir pireom. Možete pire rasporediti uz pomoć šprica ili ga ravnomerno rasporediti i oblikovati viljuškom (ako više volite).
  9. Stavite u rernu i pecite oko 45 minuta, dok se vrh ne zapeče zlatno smeđe.
  10. Poslužite posuto peršunom odmah.

Uživajte u ovom receptu za ukusnu kaserolu!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.