Napravite ukusnu kaserolu sa pivom, obrok od glatkih i kremastih krompira i sočnog mlevenog mesa.
Sastojci:
- 900g mlevenog mesa
- 900g krompira, kuvanih i izgnječenih
- 155g žutog luka, iseckanog na kockice
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 supena kašika smeđeg šećera
- 1 supena kašika brašna
- 240ml tamnog piva, po vašem izboru, po mogućstvu Guinness
- 240ml goveđe supe
- 1 supena kašika crvenog vinskog sirćeta
- 1 supena kašika Dijon senfa
- ¼ kašičice mlevenih karanfilića
- so i mleveni crni biber po ukusu
- 1 kašičica peršuna, za garniranje
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa.
- U tiganju zagrejte mleveno meso i pržite ga oko 8 do 10 minuta dok ne postane karamelizovano. Ostavite na stranu i ocedite višak masnoće (nemojte ocediti sve).
- Dodajte luk i beli luk u isti tiganj i dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte senf, karanfiliće i brašno. Kratko propržite.
- Prelijte pivom da deglazirate i kratko smanjite tečnost.
- Dodajte goveđu supu, šećer i crveno vinsko sirće. Pustite da smesa provri. Nastavite sa krčkanjem najmanje 15 minuta ili dok se sos ne redukuje za polovinu.
- Vratite mleveno meso u sos. Dobro promešajte, a zatim posolite i pobiberite po ukusu.
- Prebacite smesu sa mlevenim mesom u vatrostalnu posudu po vašem izboru (nije potrebno podmazivati). Rasporedite je ravnomerno, a zatim prekrijte krompir pireom. Možete pire rasporediti uz pomoć šprica ili ga ravnomerno rasporediti i oblikovati viljuškom (ako više volite).
- Stavite u rernu i pecite oko 45 minuta, dok se vrh ne zapeče zlatno smeđe.
- Poslužite posuto peršunom odmah.
Uživajte u ovom receptu za ukusnu kaserolu!
1 Comments