Jaja se mogu iskoristiti na mnogo načina, jedna od najukusnijih opcija je omlet sa povrćem.
Omlet može biti i bez povrća, ali omlet sa povrćem je daleko zdraviji i ukusniji.
Zdrav i ukusan omlet pun svežeg povrća.
- Sastojci
- 8 jaja
- 1/4 šolje mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 glavice crnog luka, sitno iseckan
- 1 paprika, sitno iseckana
- 1 šolja pečuraka, iseckanih na listiće
- 1/2 šolje spanaća, sitno seckanog
- 1/2 šolje rendanog sira
Uputstvo
- U posudi umutiti jaja, mleko, so i biber dok se dobro ne sjedine.
- U tiganju zagrejati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodati luk, papriku, pečurke i spanać i kuvati dok povrće ne omekša.
- Ravnomerno preliti smesu jaja preko povrća u tiganju.
- Posuti rendani sir preko smese jaja.
- Poklopiti i kuvati 5 minuta ili dok se jaja ne stegnu i skupe.
- Izvaditi omlet iz tiganja na poslužavnik i iseći na trouglove za posluživanje.
