Letnji Ratatouille

Pripremite klasično francusko jelo za vrelo doba godine sa ovim receptom za letnji Ratatouille. Uživajte u kriškama žutih tikvica, tikvica i paradajza sa mlevenim svinjskim mesom.

Sastojci:

  • 500g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 1 paprika, iseckana na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 tikvica, velika, iseckana na kockice
  • 2 žute tikvice, srednje veličine, iseckane na kolutove debljine 1 inč
  • 1 kašika belog luka, sitno iseckanog
  • 800g konzerviranog seckanog paradajza
  • 1 kašika suvog peršuna
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika mlevenog crnog bibera
  • 1 ¼ šolje izmrvljenih krekera
  • 1 ¼ šolje rendanog parmezana
  • 16 unci rendanog mozzarelle sira

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Lagano premažite veliki vatrostalni sud maslacem ili uljem.
  2. Stavite mleveno svinjsko meso u veliki tiganj i kuvajte na srednjoj temperaturi, mešajući da se izmrvlja, dok ne bude ravnomerno proprženo.
  3. Izvadite meso iz tiganja pomoću šupljeg kašika, ostavljajući masnoću da ostane u tiganju, i stavite ga u posudu. Dodajte crni luk i papriku u tiganj i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne postanu staklasti i mekani. Stavite ih u istu posudu sa mlevenim svinjskim mesom.
  4. Dodajte maslinovo ulje u isti tiganj, prelivajući da obloži dno tiganja. Dodajte tikvicu, žutu tikvicu i beli luk. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 4 minuta, ili dok ne postanu mekani.
  5. Dodajte paradajz, peršun, origano, so i biber. Krčkajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
  6. Dodajte svinjsko meso i luk. Krčkajte još 5 minuta.
  7. Pomešajte izmrvljene kreker i rendani parmezan u posudi. Stavite na stranu.
  8. Rasporedite polovinu smeše povrća i mesa po dnu pripremljenog sud, pospite mozzarelom.
  9. Rasporedite preostalu smešu povrća i mesa preko sira. Ravnomerno pospite smesu kreker i parmezan sira preko svega.
  10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta, ili dok vrh ne postane zlatno smeđ.
  11. Poslužite i uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.