Žene koje vole svoje telo svakog dana rade ove 9 stvari

Bez obzira koliko se trudili “voleti svoje nedostatke”, neki dani jednostavno ne idu u tom smeru. I ima smisla – zaista biti srećan sa slikom svog tela teže je nego što zvuči.

Zapravo, čak i najprivlačnije žene moraju svakodnevno i svesno ulagati napore kako bi izgradile svoje samopouzdanje i cenile telo koje imaju. Ali naučiti kako biti siguran u svojoj koži kako biste prevazišli probleme sa slikom tela zaista je moguće. Samo je potrebna malo prakse.

Najvažnije je zapamtiti da ste jedina osoba odgovorna za ljubav i brigu prema svom telu. Dakle, počnite pokazivati svom telu ljubav koju zaslužuje!

Evo 9 stvari koje žene koje vole svoje telo rade svakog dana:

1. Prihvataju svoja tela onakva kakva jesu

Žene koje vole svoje telo prihvataju ih u potpunosti, pa se potrudite da prihvatite svoje telo onakvo kakvo jeste. Vaše telo vam omogućava da radite sve što izaberete!

Vaša visina može biti niska ili visoka. Niste imali izbora u vezi s tim, pa to prihvatite. Niste birali boju svoje kože – prihvatite je. Niste mogli da izaberete boju kose, boju očiju ili strukturu kostiju. Niste imali izbora – prihvatite to.

Sve što se tiče vašeg tela, a što ne možete promeniti, prihvatite onakvo kakvo jeste. Ovo je prvi korak ka izgradnji samopouzdanja.

2. One rade na promeni delova koje mogu promeniti

Čak i žene koje vole svoje telo i koje izgledaju dobro nisu zadovoljne svakim aspektom svog tela. I iako ne možete promeniti svoje telo, možda možete promeniti neke stvari koje vam se ne sviđaju. Za bilo koje promene koje odlučite da napravite, samo nemojte ići u krajnosti i pokušavati promeniti sve odjednom!

I iako ne možete promeniti prirodne fizičke karakteristike svog tela, možda možete promeniti neke stvari koje vam se ne sviđaju – samo nemojte ići u krajnosti i pokušavati promeniti sve što je moguće promeniti!

Što se tiče svog tela, promenite ono što možete promeniti i prihvatite ono što ne možete promeniti.

3. Brinu o svojem fizičkom zdravlju

Žene koje vole svoje telo znaju da je briga o sebi svakodnevni proces. To znači osiguravanje da se brinete o svom fizičkom zdravlju.

To znači da svakog dana pijete dovoljno vode kako ne biste bili dehidrirani i konzumirate zdravu hranu. To znači da se bavite fizičkom aktivnošću kako biste održali telo u što boljoj formi. To znači da svake noći dovoljno spavate.

Ono što radi za druge možda neće nužno odgovarati vama, pa prilagodite svoje izbore kako bi zadovoljili specifične potrebe vašeg tela.

4. Oni svoje telo tretiraju s poštovanjem

Žene koje vole svoje telo provode vreme povezujući se s njim i ceneći ga.

Možda biste mogli da probate opuštajuću kupku sa Epsom soli, svećama i/ili posebnim mirisom. Možete dobiti masažu. Možete sebe počastiti posebnom večerom. Možete se smestiti i pročitati knjigu. Možete jednostavno provesti neko vreme sami. Pokažite svojem telu poštovanje na način koji vam najviše odgovara.

Poštovanje prema telu znači da ga tretirate blagonaklono. To podrazumeva sedenje, stajanje i hodanje uspravno. To omogućava vašem telu duboko disanje putem dijafragme. To znači da se držite opušteno i izbegavate anksioznost.

Možda trenutno niste u mogućnosti da to radite, ali praktikujete to jer se dobro brinete o svom telu.

5. Biraju koje misli o sebi će verovati

Žene koje vole svoje telo znaju da briga o sebi fizički nije dovoljna. Znaju kako izgraditi samopouzdanje brinući se i mentalno o sebi.

Imate hiljade misli dnevno – neke su dobre, neke loše. Birajte one koje poštuju ko ste i podržavaju vašu ljubav prema svom telu. Recite svom mozgu da nećete slušati negativne misli koje imate o sebi, a koje nisu istinite.

Umesto toga, podsetite sebe: “Ja sam voljiva. Ja sam korisna. I imam vrednost!”

6. Oni priznaju svoja osećanja

Žene koje vole svoje telo takođe se trude da brinu o svojim osećanjima. Priznaju ih, umesto da beže od njih ili se kriju od njih.

Vaša osećanja možda nisu bila validirana u prošlosti; možda ste pokušali da ih izrazite. Možda vam drugi nisu slušali ili priznavali vaša osećanja. Ipak, vaša osećanja su dragocena; one su deo vas!

Vaša je odgovornost da prepoznate svoja osećanja i priznate ih. Validirajte svoje emocije, umesto da ih potiskujete. Vežbom ćete doći do tačke u svom životu gde su vaša osećanja deo vas, ali vas ne kontrolišu.

7. Čuvaju svoja tela

Žene koje vole svoje telo štite ih tako što izbegavaju nesigurne situacije.

Ako izlazite na ručak ili piće s osobom koju još niste naučili da poveravate, uvek znajte da su vaša hrana i piće bezbedni. Postavite svoje granice koliko ćete piti kako biste sačuvali svoje telo. Nemojte se opijati dok ne izgubite svest ili povratite, niti završiti u nezaštićenom jednonoćnom odnosu.

Nemojte se povređivati ili praktikovati samopovređivanje, poput sečenja ili stezanja sebe. Ne dozvolite ni drugima da vas povređuju. Nikada ne ostajte u situaciji koja nastavlja da dozvoljava drugima da vam nanose bol. Ako ste bili povređeni, potražite pomoć od osobe od poverenja, savetnika, psihologa ili nekoga ko je siguran.

Na kraju, poslušajte svoju instinktivnu reakciju. Verujte svom instinktu i ne dozvolite drugima da vas gazite ili pređu vaše lične granice; niste podloga.

8. Pronalaze svrhu

Žene koje vole svoje telo pronalaze svoju svrhu, razlog zašto su ovde. Šta ste bili namenjeni da radite? Ko ste trebali da budete?

Vaša svrha vas vodi u svakodnevnom životu. Pomaže vam da se povežete sa svojim telom i postaje vaš vodilja.

9. Vežbaju zahvalnost

Žene koje vole svoje telo svakodnevno vežbaju zahvalnost. Naučile su kako izgraditi samopouzdanje tako što cene svoja tela, umesto da ih mrze.

Budite zahvalni na svom telu i svojoj sposobnosti da se brinete o njemu svakog dana. Budite zahvalni na tome kako se osećate svakog dana i na svojim pozitivnim mislima. I najvažnije, budite zahvalni na svom životu i divnim ljudima u njemu!

Zaključak

U svetu gde se samopouzdanje i pozitivan odnos prema sopstvenom telu često izazivaju izazove, žene koje neguju ljubav prema svojim telima pokazuju nam dragocenu lekciju. Njihove svakodnevne navike i pristup telu predstavljaju inspiraciju kako bi se postigao dublji osećaj samopouzdanja i samoljubavi.

Prihvatanje tela onakvog kakvo jeste, briga o fizičkom i mentalnom zdravlju, poštovanje sopstvenih osećanja i pronalaženje svrhe u životu postaju temelji na kojima se gradi snažan odnos prema sopstvenom telu. Praktikovanje zahvalnosti za sve što telo omogućava i za vlastiti život dodatno oplemenjuje ovu vezu.

Iako put ka samoljubavi i samopouzdanju može biti izazovan, primeri žena koje vole svoje telo podsećaju nas da je moguće prevazići prepreke i negovati duboku ljubav prema sebi. Kroz ove devet navika, one nas podsećaju da svako zaslužuje da se oseća snažno, vredno i voljeno u sopstvenom telu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.