Saveti za odabir i kupovinu novih stvari


Kupovina je aktivnost koju mnoge žene uživaju u potpunosti zbog zadovoljstva da imaju nešto potpuno novo i, naravno, da izgledaju slatko sa novom stvari koju kupe. Međtim nekada su potrebni i saveti za odabir i kupovinu novih stvari.

Znamo da kupovinu obavljaju svi koji moraju nešto da potroše, ali pametna kupovina nije za svakoga. Izlazak da se kupi odeća često može imati razarajući efekat na naše novčanike ako samo impulsivno kupujemo ili kupujemo odeću koja nam nije potrebna.

Znati koje su odeća zaista neophodna da bismo uvek izgledali dobro obučeni i kako kupovati na način da ne samo nosite komad koji vam se toliko svideo, već da vam zaista i treba, ključne su stvari koje stručnjaci nude kako biste svoj novac uložili u pravu odeću.

Zato mislim da je važno da znate veliku važnost učenja kako da pametno kupujete kako ne biste gubili novac i, naravno, vreme: najvredniji resurs koji ništa ne može platiti.

Zar ne biste voleli da imate ormar pun prelepe odeće koja vam dobro pristaje, koja se uklapa prema vašem tipu tela i ako je moguće, koja je moderna? Tužno je što ta odeća neće stići kao da je čarolijom u vaš ormar. Možda ste jedna od devojaka koja ima odeću u ormaru koja vam ne pristaje ili je ne nosite, čak ima i odeće koja nije toliko kvalitetna kao što se može činiti na prvi pogled.

Ako želite da kupujete odeću koja vam dobro stoji, koju ćete konačno nositi i koja je vredna kupovine, onda nastavite da čitate i saznajte ove savete kako da znate kako da kupujete i tako obavite kvalitetne kupovine.

Odvojite deo novca za kupovinu

Odvojite deo svog prihoda svake nedelje ili svakih 15 dana za kupovinu odeće, obuće i dodataka, kako biste sebi obezbedili budžet koji kontrolišete. Na taj način nećete koristiti kartice za sve! Nemojte preterivati u kreiranju ovog fonda, inače ćete na kraju nedelje ostati bez novca. Prilikom kupovine, držite se ovog budžeta.

Kupujte ono što naglašava i harmonizuje sa vašim tenom i figurom

Uzmite u obzir boju kože, kose i očiju, kao i figuru prilikom izbora odeće. Greška koju često pravimo je kupovina onoga što vidimo da dobro izgleda drugima, ne uzimajući u obzir da je njihov ten drugačiji od vašeg. Ne zaboravite da neke trendove ne odgovaraju svima, pa ako ste punačkih oblina i imate krupne noge, na primer, izbegavajte kupovinu helanki sa printom, jer će samo vizuelno učiniti da vaše noge izgledaju deblje nego što jesu i nikada ih više nećete nositi.

Izbegavajte prolazne trendove

Mode su prilično prolazne i skupe, pa nemojte kupovati sve što vidite na modnim pistama, jer ćete verovatno nositi samo jednom zbog toga što su trendovi prolazni. Iskoristite svoj novac na odeću u kojoj izgledate sjajno i koju možete kombinovati ili koju možete nositi nekoliko sezona, a da ne žrtvujete svoj budžet. Deo onoga što bi trebalo da se nalazi u vašem ormaru su:

  1. Jednostavna crna haljina. To je vremešni klasik.
  2. Jednostavne bluze. Jedna bez rukava, sa rukavima dužine tri četvrtine i sa dugim rukavima. Na taj način ćete imati više sa manje.
  3. Farmerke. Svetle za dan i tamne za noć.

Ne kupujte impulsivno

Kupujte samo ono što vam je potrebno ili što želite. Ne kupujte samo zato što imate novac i ne dajte se poneti emocijama. Kupujte samo ono što vas uveri kada ga probate u prodavnici, inače će završiti u vašem ormaru i nećete ga nositi vekovima. Bilo bi takođe sjajno ako tražite novu i avangardnu odeću koju možete prilagoditi svom stilu. Zapamtite da se ne trebate prilagođavati modi, već da prilagodite modu svom stilu.

Proverite kvalitet odeće Proverite kvalitet tkanine i opštu izradu odeće. Proverite da li su šavovi, dugmići i rubovi u dobrom stanju. Preporučujem da tražite odeću koja je lako održavana i ne zahteva hemijsko čišćenje, poslednje što vam treba su komplikovane odevne predmete. Ne kupujte odeću koja nema etiketu sa uputstvima za održavanje i uvek sledite ta uputstva kako biste produžili trajanje odeće. Ne zaboravite da ako je vaš odevni predmet jeftin, onda nije vredan koliko ste platili, bez obzira na cenu!

Uvek isprobajte odeću

Uzmite nekoliko odevnih predmeta i probajte ih. Ne kupujte ništa što je premalo, čak i ako nameravate da smršate kasnije, ili kupujte previše široku odeću koja čini da izgledate veće.

Izaberite razne i odgovarajuće dodatke za svoj ormar Dodaci čine čuda za vaš ormar. Čak i najjednostavnije bluze ili haljine dolaze do izražaja uz prave dodatke. Nabavite duge minđuše, ogrlice, kaiševe i šalove i koristite ih da istaknete svoju odeću. Ovaj jednostavan trik takođe će stvoriti utisak da je vaš ormar prostraniji.

Budite u potrazi za ponudama

Posebno tokom dugih vikenda zbog praznika (Dan majki, Božić itd.) i sezonskih promena, većina prodavnica nudi vrlo privlačne posebne ponude. Posetite prodavnice u tim periodima i saznajte kada obično počinju ponude, tako da možete otići na početak i iskoristiti činjenicu da roba nije još uvek toliko odabrana.

Da biste kupovali više odeće, iskoristite svoju figuru kod jeftinijih komada. Svaka žena ima neku svoju prednost koju može iskoristiti u vreme sniženja. Otkrijte koja je vaša i iskoristite je prilikom sniženja. Na primer, ako imate velike noge, na kraju sezone možete pronaći prave skrivene dragulje.

Kupujte polovno

Veliki deo odeće koji se prodaje putem interneta, u second hand prodavnicama i na buvljacima je u odličnom stanju i po frakciji cene. Samo se uverite da su u dobrom stanju, temeljno ih operite i uklonite eventualne ustajale mirise. Budite hrabri!

Reciklirajte svoju odeću i razmenjujte je sa prijateljima

Verovatno imate odeću u svom ormaru i fiokama koju više ne nosite ili možda nikada niste ni obukli. Razgovarajte sa svojim prijateljima i porodicom i organizujte razmenu odeće. Pored toga što ćete se osvežiti, možete dobiti odeću koja vam se sviđa i koja vam odgovara. A sve to bez trošenja novca!

Opšte preporuke

Nakon što smo naveli glavne savete za pametnu kupovinu odeće, ne bih želeo da završim ovaj blog post bez davanja nekoliko konačnih opštih preporuka koje vam takođe mogu pomoći da uspešno obavljate kupovinu odeće. Imajte ih takođe u vidu!

Nosite udobnu odeću. Niske cipele, udobne pantalone i dukserica sa okruglim izrezom su savršene opcije za jednostavan i stilizovan način da ostanete topli, a da ne žrtvujete udobnost.

Ponesite cipele sa visokom petom u torbi. Ako mislite da u prodavnici nema obuće za isprobavanje nekog stila, posebno za odeću koja se nosi uz takvu obuću.

Proverite svoj ormar pre nego što kupite. Izbegavajte kupovinu stvari koje već imate.

Investirajte u odeću koja nije trendi, već vremenski neograničeni odevni predmeti koje možete nositi tokom bilo koje sezone ili prilike.

Ne žurite. Pokušajte da ne idete sa suprugom ili decom kako biste izbegli preveliku žurbu.

Kupujte radnim danima ujutro. Tada je manje ljudi u tržnom centru.

Izvodite prirodne pokrete sa odevnim predmetom. Dok ga probate, čučnite, hodajte, sedite.

Pre nego što platite odevni predmet, postavite sebi ova pitanja: da li ste sigurni da vam se sviđa? Hoćete li ga nositi više puta? Da li je lako kombinovati? Ako je odgovor da, onda ponesite odevni predmet sa sobom!

I, kao što ćete videti, ovo su neki od najvažnijih saveta koji će vam pomoći da uštedite vreme, novac i loša iskustva prilikom kupovine odeće, samo ih primenite da biste ih iskoristili i proverite. Nikada ne zaboravite da svaka osoba ima drugačiji budžet, drugačiju figuru i različite ukuse. Vaša individualnost čini vas jedinstvenim, ali ne morate trošiti bogatstvo da bi zablistali.

Sada preostaje samo da sačekate veliki trenutak odlaska u šoping kako biste mogli da počnete da se uhvatite u koštac sa onim što sam vam danas rekao. Nemojte ignorisati ove savete!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.