Recept za pastu sa italijanskom kobasicom

Pasta sa italijanskom kobasicom je ukusan i svestran recept koji kombinuje sočne italijanske kobasice sa aromatičnom sosom od paradajza i penne testeninom. Ova jelo se priprema u jednom tiganju, što olakšava pripremu i čišćenje posuđa. Aromatični začini poput bosiljka, belog luka i origana obogaćuju ukus i miris ove paste. Sa dodatkom parmezan sira, ova pasta će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa.

Kako napraviti pastu sa italijanskom kobasicom

Ljutkasta italijanska kobasica, začinska rajčica, mekana penne pasta i kiseli paradajz sos se kuvaju u jednom tiganju za ukusnu pastu sa kobasicama.

Priprema za spremanje: 20 minuta.

Spremanje: 30 minuta.

Ukupno: 50 minuta.

Za 6 osoba

Sastojci

  • ¾ kg italijanske svinjske kobasice
  • 1¼ šolje vode
  • 400 grama rajčice sa bosiljkom, belim lukom i origanom, (1 konzerva), bez ceđenja
  • 1 šolja sosa od paradajza
  • 250 grama suve penne paste, nekuvane
  • ¼ šolje rendanog parmezan sira

Instrukcije

Prilikom pripreme, kobasice se prže u tiganju, što dodaje bogatost i intenzitet ukusu. One se lagano mrve kašikom kako bi se ravnomerno skuvale i sjedinile sa ostatkom jela. Nakon što se kobasice isprže, dodaje se voda, paradajz sa začinima i paradajz sos, stvarajući ukusan i gust sos koji se obavija oko svakog zalogaja testenine.

Penne testenina se dodaje u tiganj zajedno sa sosom i kobasicama, omogućavajući joj da upije sve ukuse i postane savršeno al dente. Kuvanje se nastavlja dok testenina ne postane mekana i gotova za serviranje.

Pre serviranja, jelo se posipa parmezan sirom, što mu dodaje bogatstvo i zaokružuje ukusnu kombinaciju sastojaka. Možete dodati još parmezana po želji i uživati u ovom slasnom obroku uz prilog sveže salate ili hrskavog hleba.

Pasta sa italijanskim kobasicama je jednostavan, ali neodoljiv obrok koji će zadovoljiti svačije ukusne pupoljke. Isprobajte ovaj recept kod kuće i otkrijte zašto je ova kombinacija kobasica, paradajza i testenine toliko omiljena u italijanskoj kuhinji.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.