Piletina sa knedlama

Začinite porodične obroke sa obilnom porcijom piletine i knedlama. Ovo jelo spaja krem supu od piletine i pileći bujon.

Sastojci:

  • 4 šolje pilećeg mesa, skuvanog
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • ¼ šolje neslanog putera
  • 1 šolja brašna
  • 1¼ kašičica praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli
  • 1 šolja mleka
  • 1 konzerva kreme od piletine

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 400 stepeni F (200 stepeni C).
  2. Rastopite puter u mikrotalasnoj i prelijte ga po dnu tiganja veličine 9×13 inča (23×33 cm). Izdrobite piletinu i rasporedite je preko putera.
  3. Umutite zajedno mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Polako prelijte preko piletine. Nemojte mešati.
  4. Umutite pileći bujon i krem supu od piletine. Prelijte supu preko smese od brašna i mleka. Nemojte mešati.
  5. Pecite neotkriveno 35 do 45 minuta, ili dok knedle ne postanu zlatno smeđe.
  6. Poslužite i uživajte.

Ostavite komentar