Kako napraviti doručak sa jajima i sirom
Nikada ne možete pogrešiti sa dobrim doručkom pa vam zato predstavljamo recept za jelo sa jajima i sirom. Ovaj recept sa šest sastojaka sadrži čedar, šunku i mladi luk u jednom ukusnom jelu.
Sastojci:
- 8 jaja
- ½ šolje mleka (125 ml)
- ⅛ kašičice soli (0,5 ml)
- 1 šolja svetlog čedara (250 ml), ili švajcarskog ili monterej džek sira, rendanog
- ½ šolje šunke (125 ml), iseckane
- 1 mladi luk, iseckan
Uputstvo:
- Umutite jaja, mleko, so i biber. Dodajte sir i šunku i promešajte.
- Naprstite veliki nelepljivi tiganj sprejem za kuvanje. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.
- Sipajte smesu jaja i odmah smanjite temperaturu na srednje. Kako se smesa počinje stvrdnjavati, nežno pomerajte špatulu preko dna i strane tiganja da biste formirali velike, mekane grudvice. Kuvajte dok jaja ne budu zgusnuta i dok nema vidljivog tečnog jajeta.
- Pospite mladi luk preko vrha.
1 Comments