Kako napraviti jaja na oko sa dimljenim lososom
Omiljeni brunch obrok bogat proteinima sa savršeno skuvanim jajima i ukusnim dimljenim lososom.
Sastojci:
- 8 jaja
- 1 kašika belog sirćeta
- 4 kriške dimljenog lososa
- So i biber po ukusu
- Seckani vlašac za dekoraciju
Uputstvo:
- U veliki lonac sipajte vodu i zagrejte je dok ne počne da se krčka na srednjoj temperaturi.
- Svako jaje razbijte u malu činijicu ili ramekin.
- Dodajte sirće i so u ključalu vodu.
- Kašikom napravite vrtlog u vodi i pažljivo spustite jedno po jedno jaje u središte vrtloga.
- Kuvajte jaja 3-4 minuta ili dok belance ne bude skuvano, a žumance ostane tečno.
- Izvadite jaja šupljikavom kašikom i prebacite ih na tanjir obložen ubrusom kako bi se ocedila višak vode.
- Za posluživanje, stavite po 2 kuvana jaja na svaki tanjir, preko njih stavite krišku dimljenog lososa i začinite solju i biberom.
- Ukrasite seckanim vlašcem i poslužite odmah.