Kako napraviti pohovana rebra
Bićete oduševljeni ovim receptom za pohovana rebra. Svinjska rebra se prvo peku u rerni, a zatim se prže u dubokom ulju kako bi se stvorilo sočno, a opet hrskavo jelo od mesa.
Sastojci:
Za rebra:
- 1,4 kg svinjskih rebara (1 pakovanje)
- 1/4 šolje Grill Brown Sugar Bourbon začina
- 1 kašika soli
Za viski glazuru:
- 6 čenova belog luka, izrendanih na sitnom rendetu ili sitno iseckanih
- 1 kašika suncokretovog ulja ili biljnog ulja
- 1/2 šolje vode
- 3/4 šolje soka od ananasa
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1/2 šolje terijaki sosa
- 1/2 šolje viskija
- 1/4 kašičice kajenskog bibera
- 1 1/2 kašike kukuruznog skroba, pomešane sa 1 1/2 kašikom vode
Za paniranje:
- 2 šolje brašna
- 1 kašika Grill Brown Sugar Bourbon začina
- 1 kašika košer soli
- 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 3 jajeta, umućena sa 1 kašikom vode
- Suncokretovo ulje ili biljno ulje za prženje
Uputstvo:
- Uključite rernu i zagrejte je na 175 stepeni C.
- Stavite rebarca na rešetku za pečenje obloženu aluminijumskom folijom. Natrljajte rebarca sa Grill Brown Sugar Bourbon začinom pomešanim sa solju.
- Prekrijte rebarca još jednim komadom folije i preklopite krajeve da biste zatvorili paket i pecite ih 1 i 1/2 sata.
- Dok se rebarca peku, pripremite glazuru. U šerpu na srednjoj temperaturi stavite ulje, zatim dodajte rendani beli luk i propržite ga jedan minut uz mešanje. Pažljivo sipajte viski i smanjite vatru da se kuva 2 minuta.
- Dodajte ostale sastojke za glazuru (osim smeše kukuruznog skroba) i kuvajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
- Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom i ulijte u glazuru, muteći dok sipate. Kuvajte još 10 minuta dok se ne zgusne, zatim prekrijte i stavite sa strane.
- Kada su rebarca gotova, izvadite ih iz folije i ostavite da se malo ohlade.
- Uzmite veću posudu i napunite je do polovine suncokretovim uljem ili biljnim uljem. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi dok ne dostigne 175 stepeni C.
- Dok se ulje zagreva, pripremite rebarca za prženje. Svako rebro posebno iseckajte.
- Pomešajte brašno sa kašikom grill začina, solju i biberom u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja sa vodom.
- Uzmite svako rebro, prvo ga uvaljajte u brašno, protresite višak, zatim ga umočite u jaja i ponovo u brašno. Stavljajte na tanjir i ponovite postupak sa preostalim rebrima.
- Kada ulje dostigne pravu temperaturu, počnite pržiti 4 do 5 rebara odjednom, oko 5 minuta, dok ne dobiju blago zlatno-smeđu koricu. Ponavljajte dok ne ispržite sva rebarca, i stavljajte ih na tanjir obložen papirom za upijanje.
- Ako još niste spremni za serviranje, rebarca možete držati u rerni zagrejanoj na 120 stepeni C da ostanu topla.
- Kada budete spremni za serviranje, umočite rebarca u glazuru (ponovo je blago zagrejte ako su bila u rerni) dok se lepo ne oblože.
- Poslužite uz dodatni sos sa strane.