Pohovana rebra

Kako napraviti pohovana rebra

Bićete oduševljeni ovim receptom za pohovana rebra. Svinjska rebra se prvo peku u rerni, a zatim se prže u dubokom ulju kako bi se stvorilo sočno, a opet hrskavo jelo od mesa.

Sastojci:

Za rebra:

  • 1,4 kg svinjskih rebara (1 pakovanje)
  • 1/4 šolje Grill Brown Sugar Bourbon začina
  • 1 kašika soli

Za viski glazuru:

  • 6 čenova belog luka, izrendanih na sitnom rendetu ili sitno iseckanih
  • 1 kašika suncokretovog ulja ili biljnog ulja
  • 1/2 šolje vode
  • 3/4 šolje soka od ananasa
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • 1/2 šolje terijaki sosa
  • 1/2 šolje viskija
  • 1/4 kašičice kajenskog bibera
  • 1 1/2 kašike kukuruznog skroba, pomešane sa 1 1/2 kašikom vode

Za paniranje:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašika Grill Brown Sugar Bourbon začina
  • 1 kašika košer soli
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 3 jajeta, umućena sa 1 kašikom vode
  • Suncokretovo ulje ili biljno ulje za prženje

Uputstvo:

  1. Uključite rernu i zagrejte je na 175 stepeni C.
  2. Stavite rebarca na rešetku za pečenje obloženu aluminijumskom folijom. Natrljajte rebarca sa Grill Brown Sugar Bourbon začinom pomešanim sa solju.
  3. Prekrijte rebarca još jednim komadom folije i preklopite krajeve da biste zatvorili paket i pecite ih 1 i 1/2 sata.
  4. Dok se rebarca peku, pripremite glazuru. U šerpu na srednjoj temperaturi stavite ulje, zatim dodajte rendani beli luk i propržite ga jedan minut uz mešanje. Pažljivo sipajte viski i smanjite vatru da se kuva 2 minuta.
  5. Dodajte ostale sastojke za glazuru (osim smeše kukuruznog skroba) i kuvajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
  6. Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom i ulijte u glazuru, muteći dok sipate. Kuvajte još 10 minuta dok se ne zgusne, zatim prekrijte i stavite sa strane.
  7. Kada su rebarca gotova, izvadite ih iz folije i ostavite da se malo ohlade.
  8. Uzmite veću posudu i napunite je do polovine suncokretovim uljem ili biljnim uljem. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi dok ne dostigne 175 stepeni  C.
  9. Dok se ulje zagreva, pripremite rebarca za prženje. Svako rebro posebno iseckajte.
  10. Pomešajte brašno sa kašikom grill začina, solju i biberom u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja sa vodom.
  11. Uzmite svako rebro, prvo ga uvaljajte u brašno, protresite višak, zatim ga umočite u jaja i ponovo u brašno. Stavljajte na tanjir i ponovite postupak sa preostalim rebrima.
  12. Kada ulje dostigne pravu temperaturu, počnite pržiti 4 do 5 rebara odjednom, oko 5 minuta, dok ne dobiju blago zlatno-smeđu koricu. Ponavljajte dok ne ispržite sva rebarca, i stavljajte ih na tanjir obložen papirom za upijanje.
  13. Ako još niste spremni za serviranje, rebarca možete držati u rerni zagrejanoj na 120 stepeni C da ostanu topla.
  14. Kada budete spremni za serviranje, umočite rebarca u glazuru (ponovo je blago zagrejte ako su bila u rerni) dok se lepo ne oblože.
  15. Poslužite uz dodatni sos sa strane.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.