Plan za negu kože za osobu od 35 godina

Problematično je što plan za negu kože može biti pravi lavirint i teško je znati kojai je najbolji za tridesetogodišnjake. Ne samo to, već je ovo decenija kada fine linije, dosadnost i suvoća brže nego ikada počinju da se pojavljuju na vašem licu, zahvaljujući usporenoj obnovi ćelija kože i akumuliranom uticaju okoline i genetskog starenja. Dodajte tome nove nivoe stresa – možda više odgovornosti na poslu ili borbu za plodnost – i lako je videti kako se vaš ten počinje menjati. Pravljenjem nekoliko jednostavnih promena u vašem režimu nege kože možete napraviti ogromnu razliku. Koji su to neophodni proizvodi za negu kože osoba starijih od 30 godina? Pripremite svoje notes, evo detaljnog pregleda kako stvoriti rutinu lepote u tridesetim.

1. Da li je u redu koristiti retinol u tridesetim godinama?

Da, dobra je ideja koristiti proizvode sa usmerenim dejstvom koji sadrže moćne aktivne sastojke u tridesetim godinama. Iako neki tretmani, poput snažnog derivata vitamina A – retinola, treba koristiti pažljivo na početku (može izazvati iritaciju i isušiti određene tipove kože), to su formule koje najbolje deluju protiv starenja.

Za one sa osetljivom kožom, možete se okrenuti alternativi – bakuhilu. Izveden iz indijske biljke Babchi, ovo prirodno čudo navodno deluje na fine linije, posvetljuje kožu, smanjuje vidljivost pora i još mnogo toga.

2. Da li je kasno započeti rutinu za negu kože u tridesetim godinama?

Nikada nije “kasno” da počnete ulagati u svoju kožu. Naravno, prevencija je bolja od lečenja – tako da što ranije počnete da posvećujete vreme nezi i brizi o svojoj koži, to je bolje. Ako niste sigurni odakle da počnete, prva stvar je da svako veče skinete šminku, redovno koristite SPF svakog dana i dodajte hidratantni serum u jutarnju i večernju rutinu.

3. Zaboravite na maramice za čišćenje

Vaše dvadesete možda su bila ispunjene praktičnošću skidanja šminke maramicom za lice, ali koža u tridesetima nije tako otporna. Maramice su previše abrazivne i sadrže alkohol za brzo uklanjanje šminke koji može da naruši prirodnu barijeru kože – to dovodi do osetljivosti i dehidracije.

4. Budite nežni

Da biste održali zdravu kožu, treba koristiti odgovarajuće proizvode, jer prema istraživanju, 62% žena prijavljuje reaktivnu, iritabilnu i intolerantnu kožu. Lako je postati opsednut aktivnim sastojcima i kiselinama, ali imajte na umu da treba paziti i na vašu kožu. Ne pretjerujte.

5. Nemojte se bojati da posetite dermatologa

Mnoge žene primete promene na koži posle 30. godine. Pojavljuju se stvari poput akni kod odraslih osoba, hiperpigmentacije i rozacee, koje često prate promene u našem organizmu.Radne obaveze i stres mogu imati uticaj, kao i drugi faktori poput hormona i ishrane, i niste samo Vi koji možda doživljavate nešto novo kada je u pitanju vaša koža. Mnoge žene sa kožnim oboljenjima misle da će se to samo povući i nestati. Međutim, nastavak sa nečim što vam smeta nikada nije mudar izbor. Rozacea i slična stanja neće samo nestati; ako se ne leče, mogu se pogoršati i postati teža za lečenje.

Dermatolozi neće vam naškoditi, zato nemojte se bojati. Pored toga, tokom godina se pojavio sve veći broj dermatoloških usluga putem interneta, što olakšava zakazivanje pregleda kod dermatologa.

6. Micelarne vode nisu “pravi” čistači

Možete ih koristiti za uklanjanje šminke? Naravno. Samo se pobrinite da nakon toga koristite svoj uobičajeni čistač ili sredstvo za pranje lica. Verujte nam, vaša koža će vam biti zahvalna.

7. Potrošite novac na srž vaše rutine

U osnovi, trebali biste potrošiti novac na serume i aktivne sastojke umesto na čistače i hidratantne kreme. To je zato što su serumi skuplji jer ih je teže napraviti i zahtevaju skuplje sastojke. Osim toga, delotvorniji su.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.