Skrivene opasnosti sunčevih zraka: Kako se zaštititi sa SPF-om

Sunčeva svetlost pomaže u održavanju naših obrazaca spavanja kako bismo mogli da ostanemo budni danju i čvrsto spavamo noću. Premalo sunca, posebno u zimskim mesecima, može ostaviti neke ljude podložnim obliku depresije poznatom kao sezonski afektivni poremećaj.

Sunčeva svetlost takođe pomaže našoj koži da proizvodi vitamin D, koji je neophodan za normalno funkcionisanje kostiju i zdravlje. Ipak, sunčeva svetlost takođe može prouzrokovati štetu.

Spf je najbolji priljatelj vašoj koži. Uvek treba da uzmete za cilj da imate najbolju kremu za sunčanje za lice u blizini kako biste svoju kožu u svakom trenutku zastitili od svih vrsta UV zrakova. U stvari, nanošenje Spf-a lice trebalo bi da bude važan deo vaše redovne rutine nege kože (ako i već nije).

Čini se da većina nas ne zaboravlja da stavi kremu za sučanje tokom toplotnog talasa ali dok se sunča na letnjem odmoru i ima tendenciju da zapostavi uraditi tokom hladnijeg perioda. Ali suprotno popularnom verovanju, vašoj koži je potrebna krema za sunčanje ili Spf zaštita bez obzira na vremenske neprilike.

Sa krivcima kao što su UVB zraci – koji mogu da izazivaju opekotine od sunca – i dubiko penetrirajuci UVA zraci koji mogu ubrzati stvaranje bora i prerano starenje ćelija kože, uvek treba da zaštitite svoju dragocenu kožu, a posobno i lice.

Kako koristiti kremu za sunčanje?

Da bi krema sa SPF-om bila učinkovita, važno je naneti dovoljnu količinu i ponavljati nanošenje tokom dana. Nanestie kremu za sunčanje po celoj izlozenoj koži.

Ovo morate uraditi 30 minuta pre izlaska na sunce. Savetujte se da se ponovo nanese kremom za sunčanje nakon plivanja, znojenja itd.

Iako je korištenje krema sa SPF-om važno za zaštitu od sunca, to nije jedina mera koju treba preduzeti. Takođe je važno izbegavati najjače sunce tokom dana, nositi zaštitnu odeću, šešire i sunčane naočare, te tražiti hladovinu kad god je to moguće.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.