Kako napraviti piletinu sa slatkim čili sosom
Nakon što probate ovu piletinu sa slatkim čili sosom, više nikada nećete tražiti dostavu hrane. Priprema se od pohovanih komadića piletine prelivenih slatkim čili sosom.
Sastojci:
- 1 i 1/2 pilećih grudi, bez kostiju i kože, isečenih na komade od 2,5 cm
- 2 jaja (lagano umućena)
- So i biber po ukusu
- 1/2 šolje običnog brašna
- 1/2 šolje kukuruznog skroba
- Ulje
- 3/4 šolje slatkog čili sosa
- 1/3 šolje iseckanog zelenog luka
Uputstva:
- U posudi umutite jaja, dodajte so i biber po ukusu.
- Pomešajte brašno i kukuruzni skrob i stavite na plitku posudu ili tanjir.
- U dubokom loncu zagrejte 7,5 cm ulja na 175 stepeni Celzijusa.
- Svaki komad piletine umočite u umućena jaja, zatim uvaljajte u mešavinu brašna i kukuruznog skroba. Ponovite sa svim komadima piletine.
- Pržite 7 do 8 komada piletine odjednom, 5 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi. Ocedite na papirnatim ubrusima. Ponovite postupak sa svim komadima piletine.
- Prelijte piletinu slatkim čili sosom. Pospite iseckanim zelenim lukom i poslužite.
1 Comments