Kako napraviti pikantnu goveđu čili supu
Okusite obilje začina sa paprikom, ljutim papričicama i čilijem u ovoj ukusnoj goveđoj čili supi. Sve što vam treba je lonac ili duboki tiganj za sporu pripremu da biste napravili ovo ukusno jelo.
Sastojci:
- 450 g mlevene govedine
- ½ kašike čilija u prahu
- ½ kašičice mlevenog kima
- 150 g žutog luka, iseckanog
- 115 g žute paprike, ili bilo koje paprike po izboru, iseckane
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1½ kašika biljnog ulja
- 115 g zelenog čilija, ili crvenog čilija, iz konzerve, iseckanog
- 425 g konzerviranih paradajza, iseckanog ili izgnječenog
- 600 ml goveđeg bujona
- 400 g konzerviranih crvenih pasulja, ili crnih, ili pinto pasulja, oceđenih
- so i biber po ukusu
Uputstva:
- Zagrejte duboki tiganj sa uljem. Dodajte mleveno meso i propržite dok ne dobije smeđu boju. Po potrebi uklonite višak masnoće.
- Dodajte papriku, luk, beli luk, kim i čili u prahu, pa kratko propržite.
- Dodajte goveđi bujon, paradajz i čilije. Dovedite do ključanja i nastavite da krčkate oko 15 minuta dok govedina ne bude potpuno kuvana i supa se malo ne redukuje.
- U poslednjih 5 minuta kuvanja dodajte pasulj i promešajte da se sjedini.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Prilagodite prema potrebi.
- Servirajte u činijama za supu i ukrasite korijanderom. Uživajte!