Pikantna goveđa čili supa

Kako napraviti pikantnu goveđu čili supu

Okusite obilje začina sa paprikom, ljutim papričicama i čilijem u ovoj ukusnoj goveđoj čili supi. Sve što vam treba je lonac ili duboki tiganj za sporu pripremu da biste napravili ovo ukusno jelo.

Sastojci:

  • 450 g mlevene govedine
  • ½ kašike čilija u prahu
  • ½ kašičice mlevenog kima
  • 150 g žutog luka, iseckanog
  • 115 g žute paprike, ili bilo koje paprike po izboru, iseckane
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1½ kašika biljnog ulja
  • 115 g zelenog čilija, ili crvenog čilija, iz konzerve, iseckanog
  • 425 g konzerviranih paradajza, iseckanog ili izgnječenog
  • 600 ml goveđeg bujona
  • 400 g konzerviranih crvenih pasulja, ili crnih, ili pinto pasulja, oceđenih
  • so i biber po ukusu

Uputstva:

  • Zagrejte duboki tiganj sa uljem. Dodajte mleveno meso i propržite dok ne dobije smeđu boju. Po potrebi uklonite višak masnoće.
  • Dodajte papriku, luk, beli luk, kim i čili u prahu, pa kratko propržite.
  • Dodajte goveđi bujon, paradajz i čilije. Dovedite do ključanja i nastavite da krčkate oko 15 minuta dok govedina ne bude potpuno kuvana i supa se malo ne redukuje.
  • U poslednjih 5 minuta kuvanja dodajte pasulj i promešajte da se sjedini.
  • Posolite i pobiberite po ukusu. Prilagodite prema potrebi.
  • Servirajte u činijama za supu i ukrasite korijanderom. Uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.