Kineska svinjska rebra su prelivena “hrabrom” mešavinom soja sosa, marmelade od narandže i pirinčanog vina, a zatim polako kuvanim do mekoće.
Sastojci:
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/3 šolje marmelade od narandže
- 3 kašike kečapa
- 1 kašika pirinčanog vina
- 1 kašika susamovog ulja
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1,5 kg svinjskih rebara sa kostima, country style (američki tip svinjskih rebara)
Uputstvo:
- Pomešajte soja sos, marmeladu od narandže, kečap, pirinčano vino, susamovo ulje i beli luk u posudi.
- Sipajte polovinu ovog sosa u slow cooker (šporet sa sporim kuvanjem), a zatim stavite rebarca na vrh. Prelijte preostalim sosom.
- Pokrijte i kuvajte na niskoj temperaturi (Low) oko 3 sata dok svinjsko meso ne postane mekano.
- Po želji, možete zgusnuti tečnost za kuvanje u maloj tiganju na umerenoj vatri.
- Poslužite toplo i uživajte! Kineska svinjska rebra su nezaboravno jelo koje ćete ponovo poželeti!