Kineska svinjska rebra

Kineska svinjska rebra su prelivena “hrabrom” mešavinom soja sosa, marmelade od narandže i pirinčanog vina, a zatim polako kuvanim do mekoće.

Sastojci:

  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1/3 šolje marmelade od narandže
  • 3 kašike kečapa
  • 1 kašika pirinčanog vina
  • 1 kašika susamovog ulja
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1,5 kg svinjskih rebara sa kostima, country style (američki tip svinjskih rebara)

Uputstvo:

  1. Pomešajte soja sos, marmeladu od narandže, kečap, pirinčano vino, susamovo ulje i beli luk u posudi.
  2. Sipajte polovinu ovog sosa u slow cooker (šporet sa sporim kuvanjem), a zatim stavite rebarca na vrh. Prelijte preostalim sosom.
  3. Pokrijte i kuvajte na niskoj temperaturi (Low) oko 3 sata dok svinjsko meso ne postane mekano.
  4. Po želji, možete zgusnuti tečnost za kuvanje u maloj tiganju na umerenoj vatri.
  5. Poslužite toplo i uživajte! Kineska svinjska rebra su nezaboravno jelo koje ćete ponovo poželeti!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.