Ostanite sami dok ne nađete nekog sa ovim osobinama

Prošao sam kroz to više puta nego što bih želeo da priznam – i to je prouzrokovalo puno tuge. Zato čvrsto verujem da biste trebali ostati sami sve dok ne pronađete nekoga sa ovih 10 karakteristika.

Možete imati ludu hemiju s nekim, samo da biste saznali da nisu osoba kakvom ste ih smatrali.

Može biti potrebno malo čekanja, ali veza će biti 100% vredna toga. Hajde da pogledamo kojih su to 10 karakteristika.

Iskrenost

Započinjemo ovaj popis s jednom od najvažnijih karakteristika koje treba pronaći kod partnera: iskrenost. Ne poznajem te lično, ali siguran sam da si osoba s velikim srcem. Možda lako veruješ ljudima – možda čak i previše. Nažalost, ne svako je iskren prema svojoj reči.

Dok tražiš nekoga ko je iskren, zapamti da će biti potrebno vreme da zaista saznaš da li neko poseduje tu karakteristiku. Pazi na obrasce i neusaglašenosti u onome što govore.

Vidi da li ostvaruju ono što kažu da će uraditi. I iznad svega, slušaj svoj instinkt. Naša šesta čula obično osećaju kada nešto nije kako treba, čak i ako ne možemo tačno objasniti zašto.

Empatija

Jednako je važno kao pronaći nekoga ko je iskren, pronaći nekoga ko ima empatiju. Ova karakteristika će se pobrinuti da se osećaš saslušanim i uvaženim u vezi, i održava vas na istoj stranici. Ako neko ne može ili nije voljan da se stavi u tvoje cipele, mnogo će biti konflikata.

Nažalost, dugo sam provodio vreme s nekim ko nije pokazivao empatiju prema meni, i trebalo mi je zaista dugo vremena da prebolim bol koji se nagomilavao u meni kao rezultat toga. Osećao sam se kao da nikada nije bio na mojoj strani i tražio je stvari za kritikovanje umesto razlog da mi oprosti.

Naravno, to ne želiš, i nikada ne bih to poželeo ni drugima. Zato se pobrini da ostaneš slobodan dok ne pronađeš nekoga ko se dobro može staviti u tvoje cipele.


Mentalno otvoren um

Ako želiš da veza potraje, mora biti sposobna za rast. To znači da oba partnera u vezi moraju biti voljni da rade na sebi. Prirodno, to može samo da se dogodi ako veruješ da je rast moguć, inače svaki napor nije vredan.

Volim da se usavršavam u bilo kojem području svog života, a naravno da su i veze tu izuzetak. Zato sam se osećao frustrirano kada sam bio s nekim ko se činio da nema interes da ojača našu vezu. Predlagao sam da zajedno slušamo podcaste o vezama ili da se konsultujemo sa stručnjakom za veze.

Nažalost, on je to lično shvatio kao kritiku, kao da nisam srećan u vezi. Sada sam s nekim ko razume da bez obzira koliko već bio srećan, uvek ima prostora za rast, i ako iskoristiš tu priliku, tada tvoja veza može postati zaista izvanredna.

Strpljenje

Još jedna važna osobina koju treba pronaći kod nekoga je strpljenje. Ova osobina ide ruku pod ruku sa svim ostalim osobinama koje ste do sada pročitali, kao i sa onima koje će uslediti. Jer istina je da je za bilo šta dobro u životu potrebno strpljenje. Morate biti strpljivi s nekim kako biste mogli da komunicirate s njima i pronađete najbolji način da nešto izrazite s empatijom.

Takođe, morate biti strpljivi kako sa samim sobom tako i s drugima kako biste videli bilo kakav oblik ličnog rasta. Ako ste s nekim ko nema dovoljno zrelosti da shvati da je za sve što vredi potrebno vreme, bolje je da ostanete sami dok ne pronađete nekoga ko to razume.

Poštovanje

Pre nekog vremena, izlazila sam s momkom za kojeg sam mislila da je moj krajnji cilj. Imali smo toliko toga zajedničkog i mogli smo ostati budni celu noć razgovarajući o bilo čemu. Problem? On zaista nije poštovao moja osećanja.

Pričao je o tome koliko su mu atraktivne njegove ženske prijateljice i koketirao s njima otvoreno pred mojim očima.

Veći problem je bio što sam zaista razgovarala s njim o tome kako mi to smeta, a on je rekao da će prestati, ali je nastavio raditi isto. To je očigledan znak osobe koja te ne poštuje ili ne uzima vremena da u potpunosti razmisli o tvojim osećanjima.

I bez da to naglašavam, ta veza nije potrajala. Bolje je sačuvati sebe od bola i sačekati osobu koja je zaista puna poštovanja.

Emocionalna inteligencija


Sada, hajde da razgovaramo o važnosti emocionalne inteligencije kod partnera. To je sposobnost prepoznavanja i razumevanja sopstvenih emocija, kao i emocija drugih ljudi. Ovo se vezuje za sposobnost samorefleksije, empatiju, dobru komunikaciju i izbor kojim emocijama treba delovati.

Sve ovo je izuzetno važno u vezi gde se dve osobe moraju uskladiti sa svojim različitim iskustvima, mišljenjima i osećanjima. To je ključna osobina za rešavanje neizbežnih izazova koji se pojavljuju u vezama i za njihovo zdravo prevazilaženje.

Strast

Jedna od mojih prvih veza bila je sa osobom koju sam smatrala totalnim snom. Bio je visok, atletski građen, cool i pažljiv. Takođe je bio veoma nekonfliktna osoba i većinu vremena je bio tih – imao je tu misterioznu crtu oko sebe.

Ali nakon nekog vremena shvatila sam da on nije toliko misteriozan koliko zapravo nema mnogo toga da kaže. Nije imao ništa u šta je bio duboko strastven, a puno slobodnog vremena provodio je na društvenim mrežama ili dopisivanju sa prijateljima.

To možda nije problem za nekoga ko radi isto, ali ja imam desetine interesovanja i osećala sam se dosadno u vezi. Ne mogu reći da to žalim, jer svaka veza te uči mnogim važnim stvarima – posebno one prve. Ali možda je bolje da ostanete sami dok ne pronađete nekoga strastvenog, jer u suprotnom možda propustite priliku da upoznate pravu osobu.

Prilagodljivost

Gde sebe zamišljate za pet godina? Ovo nije samo dosadno pitanje tokom intervjua – zapravo je važno razmotriti u kontekstu idealne veze. Verovatno ne zamišljate da imate isti život kao sada. Mnoge stvari će biti drugačije – bez obzira da li želite da se promene ili ne.

Takođe ćete se kao osoba puno promeniti zahvaljujući mnogim bogatim iskustvima koje ćete imati u narednim godinama. Da biste imali trajnu i ljubavnu vezu, morate pronaći nekoga ko je sposoban da se prilagodi tim promenama zajedno sa vama. Ako želite da pronađete nekoga ko je prilagodljiv, trebate takođe iskreno razmotriti da li i sami imate tu osobinu – to funkcioniše kao dvosmerna ulica.


Smisao za humor

Još jedna ključna osobina koju treba pronaći kod partnera je smisao za humor. Priznajmo, život je pun uspona i padova. Ako imate nekoga pored sebe ko može da vas nasmeje u svim tim situacijama, život postaje mnogo lepši.

Ne samo to, već postaje i lakše rešavati konflikte. Trebate biti sposobni da se kasnije nasmejete situacijama, inače ćete samo sakupljati razloge za nezadovoljstvo. Humor takođe pomaže u produbljivanju veze sa partnerom, jer smeh spaja ljude. Posebno je važno ako delite jedinstveni smisao za humor i interne šale koje samo vi razumete, čineći vezu zaista posebnom.

Dakle, ostanite sami sve dok ne pronađete nekoga ko vas može nasmejati, i imaćete zdraviju i otporniju vezu.

Pouzdanost

Veze znače da se dve osobe međusobno podržavaju i pomažu jedna drugoj kroz život. I za to je pouzdanost ključna. Na teži način sam saznao za to. Momak o kojem sam ranije govorio, koji mi nije pružao osećaj poštovanja, nažalost nije bio ni previše pouzdan.

Često me je čekao kada smo se dogovorili da se vidimo, a ponekad bi čak i otkazao u poslednjem trenutku. Svako može da pogreši i zaboravi da ispuni nešto što je rekao da će uraditi, ali kada se to često dešava, to je više od obične greške.

To nije ono što želite od veze – zato je bolje da ostanete sami sve dok ne pronađete nekoga na koga možete da se oslonite.

Pronalaženje prave osobe može biti teško

S obzirom na željene osobine koje tražite. Mnogi od nas prave dugačke liste svih stvari koje želimo kod partnera, postavljajući nerealna očekivanja o tome kako bi ljudi trebali biti. Istina je da vam ne treba neko ko je savršen. Svi smo ljudi. Dovoljno je pronaći nekoga s ovih 10 osobina – to će vam omogućiti trajnu sreću u vezi.

Da li vam se svidio moj članak? Lajkujte me na Facebooku da biste videli više članaka poput ovog u svojoj vijesti.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.