Nilagang Baka

Nilagang Baka? Nilagang Baka je filipinsko jelo koje doslovno znači kuvano goveđe meso. Ovo srdačno jelo kombinuje ukusno meso sa svežim povrćem.

Sastojci:

  • 900g goveđeg mesa iz rebra, iseckanog na kocke
  • 1 glavica kupusa
  • 6 banana, prepolovljenih
  • 4 krompira, isečena na četvrtine
  • 1 beli luk, prepolovljen
  • 4 stabljike celera, seckane
  • 1 zvezdasti anis
  • 4 šolje goveđeg bujona
  • 4 šolje vode
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu

Uputstvo:

  1. U velikom loncu pomešajte vodu i goveđi bujon. Stavite na vatru i pustite da proključa.
  2. Dodajte beli luk, zvezdasti anis i celer. Smanjite temperaturu na srednje. Pokrijte lonac i kuvajte 20 minuta.
  3. Izvadite beli luk, zvezdasti anis i celer iz kuvane tečnosti koristeći rešetku ili cediljku.
  4. Dodajte goveđe meso. Krčkajte 60 do 90 minuta ili dok meso ne postane mekano. Po potrebi dodajte više vode.
  5. Dodajte saba banane i krompir. Kuvajte još 10 minuta.
  6. Dodajte kupus. Posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte.
  7. Pokrijte lonac i isključite ringlu. Ostavite lonac pokriven 2 do 5 minuta da se povrće skuva.
  8. Prebacite u posudu za posluživanje.
  9. Poslužite toplo. Podelite i uživajte!

Uživajte u ovom ukusnom filipinskom jelu koje kombinuje bogato meso sa svežim povrćem.

Ostavite komentar