Najbolja mesta u Francuskoj za putovanje sa porodicom

Ako planirate putovanje i pitate se gde da idete, evo najboljih mesta za putovanje sa porodicom u Francuskoj. Postoji mnogo dobrih razloga zašto se mnoge porodice svake godine vraćaju u Francusku. To je prelepa zemlja koja nudi nešto za svakoga. Od ruralnih predela do istorijskih gradova i glamuroznih plaža, Francuska razmazi porodice svojom neodoljivom mešavinom aktivnosti na otvorenom, kulturnih znamenitosti i zabave.

Normandija

Normandija je slikovita regija na severu Francuske koja se može pohvaliti zlatnim peščanim plažama, bujnom zelenom okolinom, slikovitim selima, fascinantnim istorijskim lokalitetima i prostranim brežuljcima koji pružaju zabavne avanture za celu porodicu.

Možete provesti odmor šetajući pitoresknim ulicama, diviti se prelepim kućama sa drvenim gredama, voziti biciklom kroz slikovite staze ili istraživati fascinantne atrakcije poput Mont Sen Mišela.

Ako imate radoznalu decu koja su zainteresovana za istoriju, odvedite ih na mesta sletanja na Dan D-a i muzeje kako biste saznali više o ovom istorijskom događaju. Posetite Muzej Overlord da biste saznali više o istoriji Dana D-a i obiđite Muzej Memorijala Omaha Beach, gde se prikazuju fotografije vojnika u Normandiji.

Avanturistička deca mogu uživati u uzbuđenju jedrenja na pesku na prelepim plažama u regionima Calvados i Manche. Ako više vole uzbudljive aktivnosti, vodite ih na penjanje uz stene u regionu Eure. Ljubitelji prirode mogu planinariti kroz bujne šume u regionu Orne i posmatrati divlje životinje duž litica Seine-Maritime.

Ako ste raspoloženi za jedrenje, iznajmite brod i posetite Ostrva Chausey. Ova ostrva, smeštena uz obalu Normandije, su divlja i autentična, netaknuta raj zbog svoje udaljenosti. Tokom vožnje brodom do ostrva, držite oči otvorene za delfine koji pokušavaju da vas prate.

Dolina Loare

Dolina Loare je nesumnjivo jedno od najlepših mesta u Francuskoj, pružajući savršeno okruženje za zabavni porodični odmor. Prepun veličanstvenih dvoraca i šatova koji izgledaju kao iz bajke, dolina Loare je pravo zadovoljstvo za vašu decu. Takođe je prepuna avantura koje će zabaviti svakog člana porodice.

Vožnja biciklom je zabavna aktivnost za aktivne porodice, a u dolini Loare ćete pronaći mnogo mesta gde se iznajmljuju bicikli za sve uzraste. Neki hoteli nude ovo kao besplatnu uslugu, pa iskoristite to.

Na vašoj biciklističkoj avanturi kroz dolinu Loare, divite se prelepom pejzažu duž slikovitih obala reke Loare i otkrijte čarobne dvorce i palate dok prolazite kroz slikovita sela. Ako vaša deca vole bajke, odvedite ih u park Parc Mini Chateaux u gradu Amboise, gde mogu videti minijaturne verzije dvoraca Loare.

Tu je i predivan vrt, gde mogu da se igraju i opuste. Iskoristite maksimum iz svog odmora u dolini Loare tako što ćete spavati u pravom dvorcu. Ova regija je poznata po svojim mnogobrojnim hotelskim dvorcima. Neke od njih imaju pogodnosti za porodice s decom. Boravak u ovim hotelima će vam pružiti osećaj kao da ste kraljevi – iskustvo koje će vaša deca pamtiti celog života!

Provansa

Provansa je slikovita regija u Francuskoj. Smestena na jugu, dom je šarmantnim srednjovekovnim selima, prelepim poljima lavande, prelepim klancima i izvanrednom obalom.

To je jedno od najboljih mesta za posetu u Francuskoj tokom porodičnog odmora, pružajući sve što zadovoljava očekivanja odraslih i dece. Štaviše, otkrićete mnogo izvrsnih vila sa bazenima u Provansi, idealnih za one koji traže smeštaj za celu porodicu. Ekselans-en-Provans je predivan grad u Provansi i idealna baza za vaš odmor u regionu.

Ovde možete provesti dane istražujući istorijski centar starog grada i otkrivajući lokalne pijace gde se prodaje sveže voće i povrće i ručno izrađeni predmeti. To je savršeno mesto da se uronite u lokalnu kulturu i doživite lokalni život.

Poseta Provansi nije potpuna bez zaustavljanja na njenim poznatim poljima lavande. Vaši mališani će uživati trčkarajući po mestu i diviti se šarenim cvećem. Ali imajte na umu da je sunce ovde nemilosrdno, pa ne zaboravite kremu za sunčanje, šešire i puno vode.

Za ljubitelje istorije, posetite grad Oranž gde ćete naći impresivne ruševine rimske pozornice. Kao UNESCO svetska baština, to je jedno od najbolje očuvanih rimskih pozornica na svetu.

Azurna obala

Azurna obala je zabavna destinacija koja odgovara porodičnim odmorima u Francuskoj, posebno ako imate decu koja vole sunce, more i pesak.

Ova oblast je dom nekih od najlepših plaža u Francuskoj i ikoničnih letovališta poput Sen Tropea i Nica. Za malo kulture i istorije, odvedite decu da istraže neke fascinantne muzeje i istorijske znamenitosti. Park Promenade de Paillon u Nici je sjajno mesto za izlet sa decom.

To je divan park sa igralištem koje ima ljuljaške, fontane i stanice za osveženje. Vaša deca će se zabavljati trčeći po velikom otvorenom prostoru punom drveća i trava, gde možete raširiti ćebe za piknik i osveženje.

Ako vaši mališani više vole da se igraju na plaži, imaće mnogo opcija na Azurnoj obali. Posetite slikoviti grad Antib, gde ćete pronaći plažu sa veoma mekim peskom, samo kratkom šetnjom od centra grada. Vaši mališani će se zabavljati praveći dvorce od peska i igrajući se na mekom belom pesku.

Nica

Nica je jedan od najfotogeničnijih gradova na jugu Francuske, pružajući prijatna iznenađenja za celu porodicu. Naći ćete brojne neverovatne stvari koje možete videti i raditi sa decom u Nici. Za ljubitelje istorije, istražite arheološki muzej u Cimiez-u. Smešten visoko na brdu s pogledom na grad, istraživanje muzeja je savršeno za porodice s radoznalom decom.

Poseta Nici ne bi bila potpuna bez obilaska prelepe Promenade des Anglais, sjajnog mesta za šetnje s prelepim pogledom zajedno s najmlađima. Ovo ikonično šetalište dugačko je oko 7 kilometara i pruža savršeno mesto za decu da se igraju, voze bicikl, rolere i trče. Ako su deca ogladnela, pronaći ćete mnoge restorane duž šetališta ili, još bolje, ponesite užinu i napravite piknik na plaži.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.