Rim – najbolje porodične aktivnosti

Neke destinacije u Italiji se mogu posetiti na direktnoj ruti, uključujući Veneciju i Milan; Rim i Firencu; Amalfi obalu; Napulj; Capri ostrva i Sorrento, između ostalih. Italija je poznata po svojim neverovatnim građevinama, istoriji i kulturi. Takođe, poznata je po tome što je rodno mesto pice i predivnih vinograda.

1. Koloseum

Kada su u pitanju turistička mesta, Koloseum je nesumnjivo jedno od najpopularnijih na svetu. Zbog toga nije čudno što porodice češće biraju da posete ovo mesto u odnosu na ostala mesta u Rimu. Nema posete Rimu koja je kompletna bez zaustavljanja na Koloseumu. Ovo je dokumentovano polu-srušeno mesto koje može da fascinira svakoga, od njegovog inženjerskog čuda do istorijskog značaja. Da bi se istakla važnost svakog dela ovog originalnog spomenika, posebni vodiči koji govore engleski će vas provesti kroz hodnike i ćoškove Koloseuma, kao i kroz tajna vrata i izlaze. Porodice će biti oduševljene dok šetaju putevima boraca!

2. Škola obuke za gladijatore

Rim čine borci, koji su integralni deo Koloseuma. Kako da zaboravimo na ratnika koji se pojavljuje u Rimu dok pričamo o Koloseumu? Postoji škola boraca koja se nalazi u blizini Koloseuma. Možete učestvovati u nekoliko trening kampova koji traju dva ili tri sata. Doživljavanje i zabava prilikom učenja često se navode kao najefikasnija metoda učenja, i to je upravo metoda kojom se ovde podučava drevna rimska istorija. I roditelji i deca imaju koristi od ove situacije!

3. Bioparco Zoo

Bioparco Zoo se nalazi u gradu Bioparco. Bioparco Zoo je jedna od najpopularnijih atrakcija za porodice koje putuju sa decom. Ovaj zoološki vrt, koji je u funkciji već gotovo jedan vek, najveći je u Italiji. U ovom zoološkom vrtu možete videti razne poznate životinje, uključujući afričke lavove, komodo zmajeve, azijske slonove i druge. Više natpisnih tabli i infografika raspoređeno je širom zoološkog vrta kako bi se pružile informacije o ovim vrstama, kao i o pticama i gmizavcima, kako bi svi bili zainteresovani i povezani, bez obzira na godine. Takođe postoji neobično mesto za sove, koje je jedno od vrhunaca zoo vrta, gde možete videti snežne sove u njihovom prirodnom staništu, što je predivna konstrukcija.

4. EuroPark

EuroPark je avanturistički park u Evropi. Posetite avanturistički park EuroPark, koji se nalazi 30 minuta južno od Rima i pružiće vam i vašoj porodici dozu adrenalina. Ovaj avanturistički park nudi avanturističke vežbe za celu porodicu na dva kruga. Među atrakcijama u iskustvu, zona je inženjerski most između dva drveta koji deca mogu koristiti za prelazak, kao i četverospratna struktura za penjanje i streljački most. Zona za odmor je dostupna ako roditelji žele da provedu neko vreme u miru dok deca igraju. Odatle roditelji mogu da grickaju nešto dok posmatraju decu kako se igraju i prave najlepše fotografije u svom životu!

5. Čari italijanske kuhinje

Nijedno putovanje na bilo koju destinaciju nije potpuno bez degustacije nekih od najkarakterističnijih kulinarskih ponuda zemlje, a to važi za ljude svih uzrasta. Italijanska kuhinja, posebno pizza i sladoled, je svetski poznata. Obavezno probajte neke od najboljih pizza i sladoleda koji su pravi simbol za Rim, gde možete doživeti nezaboravno kulinarsko iskustvo. Putovanje u Italiju može biti jedno od najopuštajućih i osvežavajućih iskustava koje ćete ikada imati u životu, a nijedno putovanje u Italiju nije potpuno bez zaustavljanja u Rimu, nespornoj prestonici zemlje. Planiranje putovanja u Italiju je važan deo avanture.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.