Kupovina odeće – 4 interesantna saveta

Kupovina u online prodavnici je interesantna jer možete kupovati sa bilo kog mesta na svetu. Takođe, odeću možete dobiti po pristupačnim cenama jer prodavnice nemaju mnogo troškova, pa mogu da prodaju po jeftinijim cenama. Međutim, postoje mnoge internet prodavnice, pa je važno da ih proverite i kupujete samo na pouzdanim mestima. Kupovina preko interneta može biti zabavna jer je možete obavljati iz udobnosti svog kauča ili kancelarije. Međutim, neka od ove online odeće može biti skupa, pa se morate zaštititi od prevare. Ostanite ovde jer ćemo istražiti nekoliko saveta kako da ostanete sigurni prilikom kupovine odeće putem interneta:

Ostanite na sigurnim sajtovima

Kriminal putem interneta se dešava preko nesigurnih sajtova; prevaranti iskorišćavaju ljude koji treba da nauče kako da razlikuju zaštićene i nesigurne sajtove. Pre nego što se registrujete na nekom online prodavnicom, proverite da li sajt ima sigurnosni sloj (secure socket layer). Takođe, sajtovi sa SSL-om će imati URL koji počinje sa https, a ne HTTP, i ikona katanca će se pojaviti sa leve strane URL-a. Ukoliko se nađete na nesigurnom sajtu, izbegavajte unošenje svojih podataka jer hakeri mogu imati pristup njihovoj bazi podataka.

kupovina-odeće-4-interesantna-saveta

Izbegavajte prodavnice koje zahtevaju suvišne informacije

Prilikom registracije na online prodavnici, tražiće se od vas da date određene informacije kako bi vam poslali paket. Međutim, postoje neki sajtovi koji će zahtevati suvišne informacije koje nisu relevantne za kupovinu. Takođe, ukoliko naletite na sajt koji traži podatke o vašem bankovnom računu ili broju socijalnog osiguranja, trebate ih izbegavati jer mogu imati planove da te podatke koriste za prevaru. Na primer, kada želite da kupite svilenu kimono haljinu putem online prodavnice, trebate proveriti politiku privatnosti sajta da biste znali koliko su vaši podaci izloženi.

Proverite uslove dostave

Ne želite potrošiti više na dostavu nego na samu odeću. Neke prodavnice naplaćuju previsoke troškove dostave, pa je važno da proverite njihove cene pre kupovine. Osim troškova dostave, takođe trebate proveriti da li nude praćenje pošiljke i osiguranje, kao i koju kurirsku službu koriste. Zapamtite, vrsta kurirske službe koju koriste će odrediti koliko će vam dugo paket stizati do vas. Takođe, obratite pažnju na politiku vraćanja robe prodavnice jer odeća koju kupite možda neće odgovarati, što će vas naterati da je vratite, a kada se to desi, želite da razumete kako to funkcioniše i ko će snositi troškove.

kupovina-odeće-4-interesantna-saveta

Izbegavajte narudžbine koje izgledaju previše dobro

Postoje neke nerealne ponude koje prevaranti koriste kako bi privukli nesumnjive online kupce. Takođe, kada je neki predmet previše jeftin, vlasnik ga može dobio ilegalno, a to može dovesti do problema sa vlastima. Takva kupovina nije validna. Osim toga, neki sajtovi objavljuju odeću visokog kvaliteta, ali kada je jednom kupite, dostave vam niskokvalitetnu robu. Da biste bili sigurni, proverite reputaciju online prodavnice pre nego što kupite bilo koju odeću.

Online prodavnice imaju odeću u različitim veličinama, pa prilikom upita može biti korisno da potvrdite da li su veličine tačne, ili veće ili manje. Na primer, pre nego što kupite svilenu kimono haljinu, možete pitati kako se određene veličine uklapaju. Zapamtite, poznavanje veličine će vam pomoći da kupite odeću koja dobro odgovara.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.