Korisni predlozi za dečiju odeću

Danas ćemo razgovarati o nekim faktorima koje treba uzeti u obzir pri odabiru dečije odeće. Nadamo se da možemo pomoći da se smanji zabrinutost, shodno tome tu su predlozi za dečiju odeću koji Vam mogu koristiti ako ste roditelj. Počnimo tako što ćemo vam postaviti dva pitanja: Koje smernice koristite prilikom odabira odeće za svoje dete? Da li vaša deca imaju svoje  mišljenje o tome šta žele da obuku? Treba da imate neku predstavu o odgovorima na ova dva pitanja. Ako nemate, to je u redu, pomoći ćemo vam da pronađete veleprodaju dečije odeće!

Prilikom odabira odeće za bebu, trebamo razmotriti:

 1. Koža beba i mališana je osetljiva, i moramo obratiti pažnju na reč “mekano” kada kupujemo. Birajte odeću od mekog pamuka ili flanelskog pamuka kako ne bi iritirala kožu vašeg deteta.
 2. Rast beba i dece je brz, odeća bi trebalo da bude veća umesto manja, previše mala odeća će ograničiti pokrete deteta, izazvati osećaj nelagodnosti kod deteta, uticati na rast i razvoj deteta. Ako kupujete veliku odeću, najbolje je da je sačuvate da dete poraste i nosi je. Nošenje odeće koja je previše velika takođe može izazvati probleme s pokretljivošću deteta.

Preporučuje se da bebe do 3 godine nose kombinezone, koji nisu samo korisni za njihov fizički razvoj, već imaju i sledeće prednosti:

 • Nošenje kombinezona ne zahteva brigu o stomaku bebe, jer je toplo i praktično. Kada nose obične pantalone, deca često trče, skaču, čuče, što može dovesti do izlaganja prednjeg dela pupka, struka, prehlade, izazivanja nesklada u varenju ili bolova u stomaku, proliva.
 • Deca koja nose kombinezone imaju veću slobodu kretanja, mogu da izbegnu suviše stegnut pojas i nelagodnost koji on izaziva.
 • Nošenje kombinezona izgleda energičnije. Kada dete se nagne napred, kaiševi sa zadnje strane se zatežu. Kada se dete nagne unazad, prednji kaiševi se zatežu, tako da održavaju pravilan stav deteta.

Prilikom kupovine odeće za decu:

 • Letnja dečija odeća sa kvadratnim izrezom, okruglim izrezom, malim oštrim izrezom takođe.
 • Najbolje je da je odeća otvorena napred, sa malo dugmadi, kako bi bilo lako deci da je obuku i skinu.
 • Birajte haljinu široke strukovne forme, kako biste pokrili dečiji stomak, oblik bez struka, i mogli igrati ulogu labavosti i mode.
 • Napomena: Mnogi roditelji vole da oblače dečicu u helanke. Ako su pantalone suviše kratke, to će uticati na pokrete donjih ekstremiteta dece i nije dobro za njihov rast.

Detalji pri odabiru odeće:

 • Pri odabiru jakne, rukavi ne bi trebali biti previše dugi, jer preduge rukave otežavaju pokrete ruku dece, ne mogu izvesti neke dobre pokrete, smanjuju šansu za aktivnosti prstiju, što je štetno za razvoj dečijeg uma.
 • Boja dečije odeće treba da bude svetla i lepa. Predškolci imaju osećaj za boju i potrebe, ako možete ukrasiti dečiju veleprodajnu odeću nekim interesantnim šarama životinja ili drugim šarenim dekorativnim šarama, to će probuditi interesovanje dece za nošenje i doneti im beskrajnu radost.

Budite realni u vezi prilika i vremenskih uslova za koje kupujete.

 • Volim čizme sa postavom od krzna, ali znam da će se devojčice da se pregreju na vrućini. Međutim, mala karirana bluza je pogodna za celu jesen i zimu jer nije previše teška. Takođe, ako su vaši praznični događaji uglavnom veoma neformalni, birajte praznične komade koji nisu previše elegantni – možda će biti primamljivo odabrati super šljampavu novogodišnju haljinu, ali ako svi ostali nose farmerke na Božićnu večeru, izaberite nešto praznično što je opuštenije.

Ako imate iskustva vezana za našu temu, dobrodošli ste da aktivno diskutujete s nama. Deljenje je lepa stvar, nadam se da je naš članak koristan za vas.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.