Pet stvari koje treba kupiti kada ste na odmoru

Odmor je najbolji poklon koji možete sebi priuštiti. Konačno se možete isključiti iz svakodnevnog života i usmeriti se na osvežavanje, uživanje u ukusnim kulinarskim specijalitetima i divljenje zadivljujućim pejzažima. Ali, dok se šetate i uživate u obilju prirode, ne zaboravite da svratite do lokalnih prodavnica suvenira. Globalna industrija suvenira vredi milijarde dolara. Lokalni proizvodi predstavljaju autentičnu i jedinstvenu ponudu svakog mesta.

Postoji raznovrsna ponuda predmeta koje možete odabrati i trošiti novac na njih. Dakle, bez obzira da li birate poklon za voljenu osobu ili sebe, uvek možete pronaći odgovarajući dar.

Od svilenih haljina, ručno izrađenog nakita do lokalno napravljenih sveća, izaberite bilo šta što vas privlači i ponesite ga kući. Spremni da donesete komadić raja? Evo nekoliko predmeta koji vrede razmotriti:

Kupovina lokalnih proizvoda

Kod kuće, ovi lokalni proizvodi su teže dostupni, ali ako se potrudite možete ih pronaći. Sveće, losioni i biljni preparati su pokriveni bez obzira na vaše potrebe. Great Smoky Mountains, smeštene u Tenesiju, poznate su po svojim drevnim planinama prekrivenim maglom, ali takođe su domaćin više od 1500 cvetnih biljaka.

Dakle, bilo da tražite vosak s dubokim mirisom lavande, bergamota, dimne jasmina i hrastovog mahovine ili želite losion od kozjeg mleka, budite sigurni da ćete se počastiti lokalnim proizvodima.

Lokalni proizvodi uvek nadmašuju generičke brendove na tržištu. Ne ostavljaju za sobom neprijatan miris i umesto toga vas osvežavaju. Zato, dok ste na odmoru, zašto ne biste izabrali da se opustite na više načina.

Investiranje u odeću

Majice i majice sa printom su lako dostupne, ali ne predstavljaju kvalitetne suvenire. Ne možete uhvatiti stil, lepotu i atraktivnost ovih odevnih predmeta kupujući fabrički proizvedene komade.

Na primer, Indija je poznata po svojim Sarees (sari). Banarasi saree potiče iz najstarijeg grada Varanasi i najdelikatniji je i najlepši tip formalne odeće koju možete imati. Složeni dizajni od zlata i srebra ukrašavaju tkaninu od Organze, Georgettea ili čistog svile. Ništa ne može da se uporedi sa ovim predivnim južnoazijskim odevnim predmetom.

Ali, ako želite luksuzniju zaštitu poput šala umesto kompletne odeće, Turska je vaš najbolji izbor za dobijanje najudobnijih šalova. Izrađeni od najfinije vune, ovi pokrivači dočaravaju tursku kulturu tkajući poznate znamenitosti i lokalne dizajne u svoje šalove. Bez obzira gde živite, nijedan predmet ne može konkurisati ovim ručno izrađenim artiklima.

Nabavite dragoceni nakit

Nakit je način da izrazite sebe i više je od dodatka. To je odličan način da pokažete svoju kreativnost, a nakit iz prodavnica odeće ne može se porediti.

Različite kulture imaju svoj jedinstveni pristup kada je u pitanju nakit. Dizajni, uzorci i dragoceni kamenovi teško se mogu replicirati, pa sebi priuštite ove prelepe dragocenosti. Bilo da se odlučite za ručno izrađene ukrase ili one napravljene od retkih metala, svaki komad ima priču koja vam može pomoći da saznate o različitim nasleđima.

Na primer, u Santa Fe-u možete kupiti nakit koji kombinuje tradiciju domorodačkih Amerikanaca i Hispano kulture. Ovi sjajni tirkizni ukrasi predstavljaju spajanje dve tradicije koje bi trebale biti na vašoj listi želja. Marrakech u Maroku ima ceo ulični deo posvećen lokalnom nakitu. Ako ste raspoloženi za krupne i elegantne dizajne, Marrakeški ukrasi su pravi izbor. Kada se vratite, uvek možete deliti priče o tome kako ste naišli na ove ukrase i dodati ih svojoj kolekciji.

Kupite sebi kuhinjske alate

Većina putnika zanemaruje kuhinjske alate, ali trebali biste istražiti ove vešte alate. Kuhinjski pribor hvata kulinarsku suštinu određenih kuhinja.Dok istražujete hranu, vaši keramički alati i tiganji od teflona možda neće proizvesti autentične ukuse koje tražite. Ali, nabavljajući potrebnu opremu, i poštujete kulturu i uživate u ukusnom zadovoljstvu upravo onako kako ste zamislili profil ukusa.

Poput tradicionalnog blata, severnoafrička keramika je ključan pribor za marokansku kuhinju. Lonac ima poseban oblik koji omogućava da se para nakuplja na gornjem delu poklopca, pretvarajući se u kondenzaciju i teče nadole, što nastavlja kuvanje hrane bez potrebe za dodatnom toplotom.

Istočnoazijske zemlje poput Kine i Japana imaju tradicionalno posuđe koje se zove Chawan. Napravljena je od različitih materijala i dolazi u raznim oblicima, a možete organizovati sopstvenu ceremoniju čaja sa svojom činijom.

Prilikom čišćenja ove čajne činije, morate koristiti lančić od tkanine za brisanje površine i izbegavati sapun i vodu. Gde god da se nalazite, čeka vas jedinstveni kuhinjski alat. Zato malo dublje zaronite i donesite komadić kulture sa sobom kući.

Investirajte u lokalne ručne radove

Lokalni ručni radovi stvaraju jedinstvenu dekoraciju i odličan su spomenik vaše posete. Ručno napravljeni predmeti su čvrsti i izuzetno izdržljivi. Tako da će vaša kupovina trajati bar nekoliko godina. Kao suvenir, oni čine divan poklon. Lokalna zajednica takođe napreduje kada investirate u njihove ručne radove i vraćate ekonomiji. Gatlinburg ima odličnu kolekciju lokalno izrađenih ručnih radova. Mesta poput Buie Pottery imaju impresivnu kolekciju keramike i kamena.

Ovi predmeti mogu ići u mašinu za pranje posuđa i mikrotalasnu, tako da se ne morate brinuti da ćete oštetiti svoje dragocene stvari. Možete nabaviti šolje, vaze, stojeće lampe i tanjire za večeru i poneti ih sa sobom i koristiti ih za dekoraciju vašeg prostora.

Zaključak

Kada uživate u svom odmoru, možete uraditi više od opuštanja i uživanja u ukusnoj hrani koju odredište nudi. Lokalne prodavnice čekaju vaš dolazak sa različitim predmetima u koje možete uživati. Bilo da tražite savršen suvenir ili kupujete predivno izrađeni predmet za vašu upotrebu, uvek vas nešto čeka.

Uronivši u apoteku, možete pronaći losione, sveće i proizvode za negu kože bez GMO-a i zaista poboljšati vaše fizičko i mentalno blagostanje. Odeća je još jedan “must-have”. Određene haljine koje ne možete naći kod kuće jer su suviše bogate kulturom i najbolje su pronađene u zemlji njihovog porekla.

Nakit je sledeći na vašem spisku. Dizajn i dragulji koji čine ove ukrase su jedinstveni i očaravajući. Kupovinom kuhinjskih alata možete doneti kući pribor koji vam omogućava da autentično rekreirate neke od svojih omiljenih jela.

Na kraju, lokalni proizvodi su odlični za svakodnevnu upotrebu i dekoraciju. Ovi robustni predmeti se ne lome lako i biće vaš saputnik dugi niz vremena.

Ostavite komentar