Hrskavi kolačići od cimeta zaslađeni medom i začinjeni mirisima jeseni odlični su za uživanje tokom praznika! U svetu poslastica, kolačići od cimeta predstavljaju mirisno i ukusno zadovoljstvo za sve ljubitelje bogatih aroma i slatkih ukusa.
Sastojci:
*2 šolje brašna
*1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
*1/2 kašičice soli
*1 kašika mlevenog cimeta
*1/2 kašičice mlevenog đumbira
*1/4 kašičice mlevenih karanfilića
*12 kašika neslanog maslaca, sobne temperature
*2/3 šolje šećera
*1/2 kašičice ekstrakta vanile
*1/4 šolje meda
*1 veliko jaje
*šećer, dodatno za oblaganje
*mleveni cimet, dodatno za oblaganje
Uputstvo:
1. Energično pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, cimet, đumbir i karanfiliće. Stavite sa strane.
2. U električnoj mikseru, mutite maslac i šećer na srednjoj brzini oko 4 minuta, dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte med, jaje i ekstrakt vanile i mutite još 1 minut na srednjoj brzini dok se sve lepo sjedini. Obratite pažnju da povremeno sastrugate stranice i dno posude.
3. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa maslacem i šećerom i mešajte dok se sve dobro sjedini i testo postane glatko.
4. Lagano pospite radnu površinu brašnom i podelite testo na 2 jednaka dela. Blago ih oblikujte u logove prečnika oko 2 inča (5 cm). Stavite ih na komade providne folije i pažljivo ih oblikujte u logove.
5. Stavite ih u zamrzivač i ohladite najmanje 2 sata, po mogućstvu preko noći.
6. Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Obložite dve plehove papirom za pečenje ili silikonskim podlogama.
7. U posebnoj posudi pomešajte cimet i šećer u željenim proporcijama. 1/4 šolje šećera i 1 kašičica cimeta takođe su odličan izbor.
8. Isecite testo na kolutove debljine 1/4 inča (oko 0.6 cm) oštrim nožem. Uzmite svaki kolut i pritisnite jednu stranu u smesu cimeta i šećera koju ste prethodno pripremili. Stavite kolute na pleh šećerom okrenutim prema gore.
9. Pecite 10 do 13 minuta ili dok ne dobiju tamno zlatno-smeđu boju. Pazite na njih pažljivo nakon 10 minuta.
10. Ostavite kolačiće na plehu 1 minut pre nego što ih prebacite na žicu za hlađenje da se potpuno ohlade.
11. Poslužite i uživajte!
Napomena o receptu:
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi nedelju dana.
Kolačići od cimeta su mirisna i ukusna poslastica koja spaja bogatu aromu cimeta sa slatkoćom kolačića. Prepustite se slatkoći kolačića od cimeta i uživajte u jedinstvenom ukusu i aromi koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju.
1 Comments