Kolačići od bundeve donose ukusan spoj jesenske topline i slatkoće. Ovi kolačići su prava poslastica za sve ljubitelje bogatih ukusa i sezonskih aroma. Ako možete da birate koji će te jesenji slatki specilijatet da spremate, vreme je da napravite ove mekane i raskošne čokoladne kolačiće sa poljupcima od bundeve i začinima.
Sastojci
- 2 šolje brašna
- ¾ šolje kakao praha
- 1 kašika začina od bundeve
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 ½ štapića putera, omekšanog
- 1 šolja belog šećera
- ¾ šolje smeđeg šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- oko 300g karamel bombona sa ukusom bundeve
Uputstvo
1. U posudi pomešajte brašno, kakao, začin od bundeve, prašak za pecivo i so.
2. U većoj posudi kombinujte puter, beli šećer i smeđi šećer.
3. Mutite električnim mikserom dok smesa ne postane svetla i penasta.
4. Dodajte jaja i ekstrakt vanile; dobro umutite. Postepeno dodajte smešu sa brašnom i promešajte.
5. Ohladite testo za kolače 1 sat. U međuvremenu, izvadite karamel bombone iz omota.
6. Zagrejte rernu na oko 190 stepeni C.
7. Obložite plehove za pečenje papirom za pečenje.
8. Oblikujte kuglice testa prečnika 3,8 cm. Blago ih spljoštite kako ne bi klizile sa pleha.
9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ivice ne budu postavljene i počnu da dobijaju boju, 8 do 10 minuta.
10. Izvadite plehove iz rerne i prebacite kolače zajedno sa papirom za pečenje na žičane rešetke za hlađenje.
11. Snažno pritisnite karamel bombonu u sredinu svakog kolača. Ostavite ih da se potpuno ohlade.
Kolačići od bundeve su sezonska poslastica koja spaja toplinu bundeve sa slatkoćom kolačića.