Unapredite vašu večeru sa obilnom porcijom ove kaserole od krompira i kobasica. Kaserola od krompira i kobasice postaje kremasta zahvaljujući koncentrovanom krem supi od pečuraka.
Sastojci:
- 450g svinjskih kobasice
- 1 konzerva koncentrovane kreme od pečuraka, nerazblažena
- ¾ šolje mleka
- ½ šolje luka, iseckanog
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- 3 šolje krompira, oljuštenih i isečenih na kolutove
- 2 šolje rendanog čedar sira
- svež peršun, sitno iseckan, po želji
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. U velikom tiganju, propržite kobasicu na srednjoj vatri dok više nije roze boje, razbijajući je na komade; ocedite i ostavite na stranu. Pomešajte supu, mleko, luk, so i biber.
- U nauljenu vatrostalnu posudu zapremine 2 kvart, složite ½ količine krompira, zatim supu sa lukom i kobasicu. Ponovite slojeve.
- Pokrijte i pecite 60 do 65 minuta dok krompir ne omekša. Pospite sa sirom i pecite, otkriveno, još 2 do 3 minuta dok se sir ne otopi. Po želji, ukrasite sa sitno seckanim peršunom.
Kaserola od krompira i kobasice uglavnom se služi topla. Poslužite i uživajte!
1 Comments