Kaserola od krompira i kobasice

Unapredite vašu večeru sa obilnom porcijom ove kaserole od krompira i kobasica. Kaserola od krompira i kobasice postaje kremasta zahvaljujući koncentrovanom krem supi od pečuraka.

Sastojci:

  • 450g svinjskih kobasice
  • 1 konzerva koncentrovane kreme od pečuraka, nerazblažena
  • ¾ šolje mleka
  • ½ šolje luka, iseckanog
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 3 šolje krompira, oljuštenih i isečenih na kolutove
  • 2 šolje rendanog čedar sira
  • svež peršun, sitno iseckan, po želji

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. U velikom tiganju, propržite kobasicu na srednjoj vatri dok više nije roze boje, razbijajući je na komade; ocedite i ostavite na stranu. Pomešajte supu, mleko, luk, so i biber.
  2. U nauljenu vatrostalnu posudu zapremine 2 kvart, složite ½ količine krompira, zatim supu sa lukom i kobasicu. Ponovite slojeve.
  3. Pokrijte i pecite 60 do 65 minuta dok krompir ne omekša. Pospite sa sirom i pecite, otkriveno, još 2 do 3 minuta dok se sir ne otopi. Po želji, ukrasite sa sitno seckanim peršunom.

Kaserola od krompira i kobasice uglavnom se služi topla. Poslužite i uživajte!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.