Pored mnoštva Grčkih jela, kajgana na grčki način deluje kao jako zanimljiva ideja za brz i zdrav doručak.
Ukusno jelo sa spanaćem, feta sirom i maslinama, idealno za mediteranski doručak.
Sastojci:
- 8 jaja
- 1/4 šolje mleka
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 šolja svežeg spanaća, iseckanog
- 1/2 šolje izmrvljenog feta sira
- 1/4 šolje iseckanih crnih maslina
- 1 kašika maslinovog ulja
Uputstvo:
- U posudi umutiti jaja, mleko, so i crni biber dok se sve ne sjedini.
- Zagrejati maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednjoj temperaturi. Dodati spanać i kuvati
dok ne uvene, oko 2-3 minuta. - Dodati smesu jaja u tiganj i nežno mešati dok jaja ne budu skuvana, ali još uvek vlažna.
- Dodati izmrvljeni feta sir i iseckane masline, nežno promešati i nastaviti sa kuvanjem još
jedan minut. - Poslužiti toplo.