Kako koristiti simbol lotosa u feng šuiju

Simbol lotosa je popularan simbol koji evocira mir, harmoniju i saosećanje. U feng šuiju, trudimo se da stvorimo više harmonije sa prirodnim svetom i da radimo uz cikluse prirode.

Postoji mnogo načina da unesete mudrost prirodnog sveta u svoj dom. Jedan od njih je rad sa značajnim simbolima iz prirode, poput biljaka ili životinja. Pročitajte dalje kako možete koristiti simbol lotosa kako biste poboljšali feng šui vašeg doma.

Simbolika i značenje lotosa u feng šuiju

Lotos je prelepa biljka koja raste u jezerima i ribnjacima i ikonički je simbol u mnogim kulturama. Ima veliki cvet sa belim, roze ili crvenim laticama. U Kini, sve delove lotosove biljke koriste za različite svrhe. Cvet se koristi u ornamentima, dok ostali delovi biljke imaju hranljiva i lekovita svojstva.

Za razliku od mnogih drugih cveća i biljaka, nije moguće uneti živu lotosovu biljku u svoj dom. Ako želite raditi sa simbolikom lotosa, možete umesto toga doneti sliku lotosa u svoj prostor s namerom. Evo nekih feng šui značenja lotosa:

Čistoća i savršenstvo

Jedna od mudrosti koje feng šui crpi iz budizma je da je lotos simbol prosvetljenja jer može rasti i stvoriti savršen cvet čak i u najvlažnijem blatu. To je jedno od osam povoljnih budističkih blaga, a mnogi budisti i bodhisattve su prikazani kako sede na lotosu.

Brak i plodnost

Kineski naziv za lotos zvuči kao kombinacija reči koje znače povezanost i mir, pa je postao simbol mirnog braka. U umetnosti i dekorativnim predmetima, pupoljci lotosa često simbolizuju plodnost i potomstvo. Mahune lotosa takođe simbolizuju plodnost.

Obilje i plodnost leta

Lotos je takođe povezan s obiljem i plodnošću leta. Ova biljka ima mnogo darova da nam ponudi. Tokom leta, istovremeno cveta i donosi plodove, a svi delovi biljke se koriste za hranu, dekoraciju ili lekovite svrhe.

Saosećanje i mir

Kvan Jin, bodhisattva saosećanja, često je prikazana kako drži ili sedi na lotosu. Veza između Kvan Jina i lotosa čini ovaj cvet simbolom saosećanja. Mantra saosećanja Kvan Jina, “Om Ma Ni Pad Me Hum”, znači “dragulj u lotosu”.

Korišćenje simbola lotosa u vašem domu

Ako imate ribnjak u svom dvorištu i živite u odgovarajućoj klimi, imati lotosov ribnjak je vrlo povoljno. S obzirom da ova opcija nije dostupna većini nas, možete uneti sliku lotosa u određene delove svog doma.

U spavaćoj sobi

Možete dodati sliku cveta ili više cvetova lotosa u svoju spavaću sobu kako biste uneli više mira i harmonije u svoj život. Vaša spavaća soba vas predstavlja u feng šuiju, pa sve što dodate u ovaj deo svog doma može biti veoma moćno. Ako ste novi u feng šuiju, početak s uređenjem spavaće sobe je često dobra ideja. Spavaća soba je takođe povezana s vašim odnosom sa partnerom, pa postavljanje umetničkih dela koja uključuju par lotosovih cvetova može simbolizovati miran i srećan brak.

U centru doma

Simbol lotosa možete doneti harmoniju u ceo dom dodavanjem slike ili skulpture lotosa u centar doma. Centar vašeg doma je važno područje prema feng šuiju jer sve što radite ovde odjekuje kroz ceo prostor. Postavljanjem slike lotosa ovde, možete postaviti nameru da unesete mir i harmoniju u svoj dom.

U vašem prostoru za meditaciju

Ako imate prostor za meditaciju, ovo je savršeno mesto za uključivanje simbolike lotosa. Lotos na ovom mestu može podržati vašu nameru da se povežete s više mira i zadovoljstva. Lotos je simbol vaše unutrašnje lepote i savršenstva koje je uvek prisutno, čak i u vremenima izazova.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.