Značaj i upotrebe simbola pauna u feng šuiju

Mnogi ljudi pomisle na feng šui i odmah razmišljaju o premeštanju svog nameštaja. Takođe, pretpostavljaju da ima veze sa ogledalima. Iako je to delimično tačno, postoji mnogo drugih aspekata ove drevne kineske prakse. U suštini, feng šui je način povezivanja naših domova sa našim unutrašnjim i spoljašnjim svetovima. Civilizacije širom sveta razvile su slične načine stvaranja dobrog chi (ili životne energije) u svojim građenim prostorima.

U feng šuiju postoji duboka veza sa prirodom, sa težnjom da se živi u većoj harmoniji sa prirodnim svetom. To uključuje cveće, biljke i životinje. Paun je ptica koja simbolizuje lepotu, dostojanstvo i pozitivan chi. Saznajte sve o značenju pauna i kako koristiti ovaj moćan simbol u svom domu i feng šuiju.

Simbolika i značenje pauna u feng šuiju

Paun je lepa ptica koja je dobro poznata po svom prelepom i jedinstvenom repu. Njihovi repovi (poznati kao “vagoni”) su raskošni, sa mnogo “očiju”. U Kini se uzgajaju od davnina.

U feng šuiju, paun je postao simbol lepote i dostojanstva. Njegova veza sa lepotom je očigledna, jer je nesumnjivo vizuelno zadivljujuća ptica. Veza pauna sa dostojanstvom potiče iz činjenice da su perje, uključujući i perje pauna, bili dodeljeni civilnim zvaničnicima u carskim dvorovima Kine. Zbog toga su bili simboli uspeha, bogatstva i važnosti.

Paun je simbol povezan sa Quan Yin (bodisatva saosećanja) i Manjushri (bodisatva mudrosti) u feng šuiju. Elegantan paun se takođe smatra pticom sličnom feniksu u feng šuiju. Tajanstveni feniks je jedna od četiri nebeske životinje i povezan je sa pravcem Jug. Ovaj pravac je povezan sa vašom slavom, reputacijom i prosperitetom.

Korišćenje simbola pauna u vašem domu

Postoji bezbroj načina na koje možete uključiti predivnog pauna u feng šui vašeg doma. Ako vas privlači ovaj simbol, možete pronaći prelepe umetničke radove u bilo kom stilu koji prikazuju pauna. Motiv pauna može se naći na tekstilu, predmetima, umetničkim delima i još mnogo toga.

Takođe možete koristiti stvarno perje pauna oko svog doma. Samo se pobrinite da pravilno istražite kako biste mogli nabaviti perje na humani način.

Aktivirajte element vatre

U feng šuiju koristimo pet elemenata kako bismo informisali našu praksu. Jedan od pet elemenata je vatra. Vatra je povezana sa vašom vidljivošću i strašću, kao i sa vašim uspehom. Simbol pauna, poput feniksa, može se koristiti u vašem domu kako biste pojačali vaš element vatre. Jedan način da to postignete je da postavite sliku pauna ili pero pauna u južni sektor vašeg doma ili imanja.

Povećajte vidljivost

Vidljivost je prilično dobar opis za pauna. Njihova zadivljujuća svetlost je magnetična i svi pogledi idu ka njima. Ako želite da budete više primećeni u svom životu, pokušajte da radite sa simbolom pauna. To može biti korisno ako želite da dobijete više priznanja na poslu ili u školi, ili možda ako želite da budete primećeni od strane potencijalnog romantičnog partnera.

Pokušajte da dodate amblem pauna u svoju spavaću sobu sa namerom da poboljšate svoju vidljivost. Alternativno, možete nositi minđuše sa perjem pauna, ili čak staviti pero pauna u svoj šešir.

Pojačajte saosećanje

Quan Yin je boginja saosećanja. Ako radite na poboljšanju svog saosećanja kao i primanju saosećanja od drugih, obratite se Quan Yin. Zatim, možete dodatno poboljšati svoju statuu Quan Yin (ili umetničko delo) simbolom pauna. Postoje čak i slike Quan Yin koje izgledaju kao paun. Za nju se kaže se da ima manifestaciju sa hiljadu ruku (i očiju) da vidi i pomaže sa svim patnjama u svetu. Može biti posebno korisno da postavite svoju Quan Yin i pauna u svoj prostor za meditaciju ili spavaću sobu.

Poboljšajte vašu mudrost

Paun je takođe povezan sa Manjushri-jem, koji je budistički bodisatva mudrosti i uvida. Možete pronaći statue ili umetnička dela koja prikazuju ovog božanstva. Možete dodatno pojačati svoje težnje da poboljšate svoju mudrost ukrašavanjem svog doma slikom Manjushri-ja sa paunom. To možete postaviti u svoju kancelariju ili prostor za meditaciju.

feng šui

Ostavite komentar