Da li sove donose sreću u Feng šuiju?

Sove su obožavane ptice koje su često povezane sa tajanstvenim i magičnim svetom (pomislite na Harija Potera). Mnoge kulture povezuju ovu noćnu pticu sa introspekcijom, mudrošću i intuicijom. Sove se takođe smatraju glasnicima istine i prosvetljenja.

Feng šui je metafizički sistem koji potiče iz Kine i proučava kako živeti u harmoniji sa prirodom i okruženjem. Kada ste u skladu sa svojim prostorom, možete pronaći više olakšanja i svesnosti da budete prisutni u trenutku. Jedan način da budete radoznali prema feng šuiju jeste da proučavate pouke iz životinjskog sveta. Životinje, poput sove, žive u bliskom odnosu sa prirodnim svetom. Ljudi su takođe deo prirode, pa možemo posmatrati sovu i učiti od ove jedinstvene ptice da bolje razumemo sebe.

Simboličko značenje sove

Sova je noćni grabljivac (ptica koja lovi druge životinje) koji se nalazi širom sveta na svim kontinentima. Različite kulture imaju različita značenja za sovu, ponekad povoljna, a ponekad kao loš predznak. Sove i njihova veza sa tamom i noćnom aktivnošću prirodno naginju simboličkim značenjima povezanim sa jin energijom, mesecom i nevidljivim svetom duha.

Sove imaju velike oči i neverovatnu sposobnost da okrenu svoju glavu potpuno unazad kako bi videli iza sebe. Ova fizička karakteristika ukazuje na njihovu vezu sa introspekcijom i sposobnošću da vide istinu iza svih zamagljenja i prepreka. Takođe mogu videti kroz tamu noći.

Drevni Kinezi prikazivali su sove u svojoj umetnosti, ali su generalno smatrane lošim predznakom. Neke japanske umetnosti prikazuju sovu kao hrabrog zaštitnika ratnika koji je uvek spreman i na oprezu. Sa druge strane, u zapadnoj kulturi sova je životinja mudrosti. U grčkoj mitologiji, sova prati Atinu, boginju povezanu sa intelektom. Sove se takođe pojavljuju u pričama, filmovima i slično, koji se odnose na ezoteričnu stranu života.

Primenjivanje feng šuija za sove

Bez obzira na značenje, sove su već neko vreme popularni motivi u dekoraciji domova. Možete pronaći slike sova u obliku figurica, tapeta i umetničkih dela. Od šarmantnih do ozbiljnih, mogu se uključiti u feng šui vašeg doma. Ako imate vezu sa sovom ili želite doneti više vizije, mudrosti i intuicije u svoj život, isprobajte neke slike sova u svom domu.

Ulaz u dom    

Ulaz u vaš dom predstavlja kako qi (životna energija) ulazi u vaš život. Jedno od značenja sove je zaštita, kao i sposobnost da vidi nevidljivo. Možete postaviti sliku sove na ulazu u vaš dom kako biste se zaštitili od nevidljivih poremećajnih energija koje mogu ući. Sova može držati svoje velike oči upravljene ka vašim vratima.

Aktiviranje područja karijere

U feng šuiju imamo energetsku mapu koju možete postaviti preko plana vašeg doma, a zove se feng šui bagua. Postoji jedno područje koje se zove Kan (ili područje karijere) i povezano je sa vašim putem u životu, kao i sa vodenim elementom. Možete pronaći tu poziciju u svom domu i aktivirati je simbolom sove. Sposobnost sove da vešto navigira noću može poboljšati vaš vodeni element kako biste glatko napredovali u svom radu.

Vaš oltar

Oltar je posebno mesto koje postavljate u svom domu gde možete staviti alate za samorazvoj kao što su kristali, jastuk za meditaciju i druge duhovne podsetnike. Ako sova ima posebno značenje za vas, ovo bi bilo idealno mesto za postavljanje slike sove.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.