Saveti za nošenje haljine sa otvorenim leđima:

Najzanimljiviji stil haljine ove sezone je onaj koji je veoma svestran i čest na venčanjima, večerama i drugim večernjim prilikama. Naravno, izazovne su i ključne za postizanje glamuroznog izgleda. Stil haljine sa otvorenim leđima sada je u centru pažnje.

Iako svako može nositi haljinu sa otvorenim leđima, lepo je razmotriti proporcije i vizualne elemente da bi znali da li bi kroj laskao vašem tipu tela. Ne postoji tačna dužina za liniju leđa kod haljina sa otvorenim leđima. Viša linija leđa je pristojnija, dok duboka linija leđa može vizuelno izdužiti vaša leđa. Haljina sa dubokim rezom može biti sjajna za večere i koktele, ali ne za svakodnevno nošenje.

Ova haljina možda nije najbolja za isticanje vaših oblina i istaknutih osobina, ali je savršena za prizivanje samopouzdanja koje čini da se osećate pozitivnije i udobnije u svojoj koži.

Najnoviji dizajni ovog stila uključuju suptilne, ali upečatljive elemente poput vezanih traka i otvorenih leđa. To garantuje da možete imati sjajnu kolekciju haljina sa otvorenim leđima i i dalje biti sigurni da ćete imati očaravajući izgled.

Jedan od razloga zašto ljudi ne nose haljine sa otvorenim leđima je taj što ne znaju koje vrste grudnjaka mogu nositi uz takvu haljinu. Tube grudnjaci, grudnjaci sa niskim trakama i samolepljivi grudnjaci su uglavnom poželjni. Imajte na umu da će preporuke koje uzmete prilikom izbora grudnjaka za haljinu sa otvorenim leđima zavisiti od toga koliko je otvorena pozadina haljine.

Kako se drže haljine sa otvorenim leđima

Stil haljine sa otvorenim leđima se ne ponaša kao haljina bez bretela gde grudi i gornji deo haljine moraju odgovarajuće da se uklope da bi ostale pripijene uz telo. Haljine sa otvorenim leđima mogu ostati na telu na nekoliko načina. Najčešći trendovi ovog stila su tanki kaiševi koji se vezuju iza vrata osobe koja nosi haljinu i halter stil.

Ako nosite haljinu sa otvorenim leđima koja ima traku oko vrata, nije idealno da vam kosa prekriva detalje na tkanini. Možete skupiti kosu u punđu ili drugu praktičnu frizuru. S druge strane, ako kosom prekrijete traku oko vrata, stvorićete utisak da ništa ne drži haljinu na mestu.

Kako izabrati grudnjak i donji veš za haljinu sa otvorenim leđima

Postoji poseban donji veš koji treba nositi uz haljinu sa otvorenim leđima. Stil rukava takođe može odrediti dubinu izreza haljine i vrstu donjeg veša koji ćete nositi.

Da biste izbegli neuredan izgled, izostavite obične grudnjake i umesto toga izaberite bešavni grudnjak ili grudnjak u boji kože koji neće biti vidljiv ispod haljine. Takođe bi moglo pomoći da izaberete grudnjak sa providnim bočnim trakama kako bi se donji veš lako uklopio sa tonom kože. Ako imate manje grudi, možete nositi grudnjak sa dubokim izrezom ili možete ići bez grudnjaka.

Čak i kada nosite grudnjak koji nije vidljiv ispod haljine, i dalje morate biti sigurni da nosite grudnjak sa pravim merama za vas. Možete koristiti samolepljive trake ili modni lepak da biste držali haljinu na mestu. Ne možete preskočiti trake ako je haljina nežna ili prozračna.

Ako imate veće grudi, trebali biste razmisliti o nošenju providnog bešavnog grudnjaka. Bez grudnjaka vaše grubi bi se olabavile što može delovati neadekvatno za neke prilike. Ako je haljina sa jako niskim rezom na leđima, trebali biste izabrati grudnjak sa dubokim rezom na leđima. A ako ni to ne odgovara, tada možete koristiti silikonski gel ili samolepljivi grudnjak. U međuvremenu, samolepljivi grudnjak pruža više podrške od gela.

Kako Nositi Haljinu sa Otvorenim Leđima

  • Pre nego što obučete haljinu sa otvorenim leđima, pobrinite se da se osećate udobno u tom stilu, kako ne biste saginjali glavu kad budete među ljudima.
  • Proverite kako vam stoji haljina barem dva puta pre nego što krenete na događaj. Ako zaista želite izbeći neželjene probleme s odećom, probajte haljinu oko 15 minuta, a zatim šetajte po sobi da biste uočili potencijalne probleme s haljinom.
  • Osigurajte da vam je kosa čista i elegantna. Možete pustiti kosu da padne niz leđa. Međutim, ideja je da pokažete leđa, pa ako je moguće, četkajte je prema napred.
  • Nanesite hidratantnu kremu na leđa kako biste stvorili bogat pogled otpozadi.
  • Izaberite minimalan nakit. Manji komadi nakita se dobro slažu uz haljine sa otvorenim leđima, jer veći naglasak treba staviti na samu odeću. Dodatni detalji služe da upotpune izgled, a ne da mu potpuno odvuku pažnju.

Kako da vam ove haljine koriste

Da biste učinili haljinu sa otvorenim leđima manje provokativnom, možete nositi kardigan ili jaknu preko nje. Međutim, to bi samo smanjilo privlačnost haljine. Nošenje bandeau majica ispod haljine bolje doprinosi izgledu, čineći da vaša haljina sa otvorenim leđima izgleda skromno, a da pritom ne deformiše samu haljinu. Kada znate da je vaša haljina sa otvorenim leđima prikladna za događaj, nema razloga da je ne nosite. Kada ste rešili glavne nedoumice vezane za nošenje haljine, trebali biste početi nositi ove predivne stilove onako kako ih volite.

Ostavite komentar