Četiri bitna stilska izbora čizama za muškarce

Koji su osnovni stilovi čizama za muškarce? Ovo pitanje često se javlja kada treba da osvežite svoj garderober. Mnoge različite čizme mogu se smatrati neophodnim, ali neki stilovi su popularniji od drugih. Pogledajte ovu listu pet najbitnijih stilova čizama za muškarce i saznajte koje treba da dodate svom garderoberu ove godine!

Chelsea čizme

Chelsea čizme su klasičan urbani modni komad koji sigurno nikada neće izaći iz mode. Britanska vojska je prvobitno nosila ove čizme u 18. veku, i tek kasnije su postale popularne među civilima kao alternativa cipelama na pertlanje. Danas je ovaj stil postao omiljen u svetu mode i možete ih videti svuda na ulicama svakog većeg grada. Delom čizma, delom cipela, razlikuju se po elastičnom članku i vitkom, elegantnom profilu. Savršene su za modernog muškarca koji želi da unapredi svoj stil dok i dalje izgleda elegantno.

Planinarske čizme

Ove čizme su prvobitno razvijene u Evropi i Severnoj Americi za planinare i ljubitelje pešačenja u ranom 20. veku. Imaju grubu spoljašnjost od kože sa debelim gumastim đonom, što ih čini odličnim za suočavanje sa vremenskim uslovima. Danas se smatraju neophodnim u modi i mogu se videti u kombinaciji sa urbano-modernim izgledima i opremom za boravak na otvorenom. Za razliku od planinarskih cipela koje možete kupiti u sportskim prodavnicama, ove čizme su često izrađene za teže uslove i trajaće godinama. Može biti izazovno uklopiti ih u stajling ako niste navikli na ovakav način oblačenja, ali kada jednom uhvatite korak, postoji mnogo kombinacija koje izgledaju odlično uz njih.

Chukka Čizme

Chukka čizme su idealna obuća za modernog džentlmena. Prvobitno su bile nošene od strane britanske vojske u Indiji i stigle su u Englesku tokom 1940-ih godina. Njihovo ime potiče od polo manevra nazvanog “čuker”, odakle dolazi njihova karakteristična niska silueta od prevrnute kože i njihova povezanost sa igračima pola. Danas se čuke prave od svih vrsta materijala i koža, uključujući kožu, prevrnutu kožu, krep, i platno. Prepoznatljive su po izrezu na članku i gumenom đonu sa potpeticom koja obično iznosi oko 1 inč(2.5cm).

Brogue čizme

Ovaj stil čizama je prepoznatljiv po svojim perforacijama i “wingtip” (krilatim) detaljima. Reč “brogue” potiče iz keltskog jezika i označava cipelu, a tradicionalni dizajn “wingtip” detalja se navodno temelji na cipelama koje su nosili Irci iz 17. veka. Brogue čizme su sada dostupne u mnogim vrstama kože i mogu se naći u svim prodavnicama muške obuće. Ove čizme su bitne jer izgledaju sjajno uz farmerke, kaki pantalone i elegantne pantalone podjednako. Možete ih nositi uz odelo za modernu interpretaciju klasičnog izgleda, ili kupiti verziju od braon ili crne kože da nosite uz opuštene kombinacije.

Svaki od 4 stilova na ovoj listi je prepoznatljiv po nekoj svojoj karakteristici, ali svi oni dele zajedničku crtu, a to je da su pristupačni svakom muškarcu koji želi da kupi muške čizme. Iako su ovo najpopularniji stilovi sezone, nisu jedini tipovi čizama koji vrede kupovine, pa svakako razmotrite i druge opcije.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.