Domaći sladoled od samo 3 sastojka

Sladoled je omiljena letnja poslastica. Pravi se na milion različitih načina i u bezbroj različitih ukusa. Retko ko može da mu odoli, a veoma lako možete da ga napravite i sami kod kuće.

Ako ste ljubitelji sladoleda, onda morate da isprobate ovaj recept. Izuzetno je jednostavan, sve sastojke već imate u frižideru, a pored toga vam je potrebno samo malo strpljenja.

Potrebni Sastojci:

  • 900 ml mleka
  • 250 grama šećera
  • 6 jaja

Priprema:

  1. Pripremite Sastojke:
    • Odvojite belanca i žumanca u dve zasebne šerpe.
  2. Priprema Žumanaca:
    • U šerpu sa žumancima dodajte jednu kašičicu šećera.
    • Žicom dobro umutite žumanca i šećer.
    • Postepeno dodajte mleko u smesu sa žumancima, neprestano muteći.
    • Stavite šerpu na laganu vatru i kuvajte smesu, neprekidno mešajući, dok se ne zgusne. Pazite da ne proključa.
    • Kada se smesa zgusne i počne da se lepi za kašiku, prelijte je u činiju da se brže ohladi.
  3. Priprema Belanaca:
    • U činiju sa belancima dodajte preostali šećer.
    • Umutite žicom belanca i šećer.
    • Stavite činiju sa umućenim belancima na paru i neprekidno mutite oko 5 minuta.
    • Nakon skidanja sa pare, mutite smesu mikserom na najvećoj brzini dok belanca ne postanu čvrsta (test: okrenite činiju, smesa ne sme da ispadne).
  4. Mešanje i Hlađenje:
    • Sjedinite smesu od belanaca sa smesom od žumanaca i mleka.
    • Dobro umešajte sve sastojke žicom.
    • Izlijte dobijenu smesu u posudu pogodnu za zamrzavanje.
    • Stavite posudu u zamrzivač na najmanje četiri do pet sati, a najbolje preko noći.

Saveti:

  • Personalizacija:
    • Dodajte voće, čokoladu, orašaste plodove ili bilo koje druge dodatke po želji.
  • Serviranje:
    • Pre serviranja, ostavite sladoled nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša za lakše služenje.

Uživajte u vašem domaćem, ukusnom i osvežavajućem sladoledu!

Pridružite se našoj Viber grupi!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.