Da li su kolibri dobri za sreću u feng šuiju?

Da, kolibri su simboli mudrosti, radosti i dobrog lucka. Ove posebne ptice su cenjene u autohtonim kulturama Amerike. One su darovi prirode koji nas podsećaju da primamo slatkoću iz sveta. U feng šuiju možemo uneti takve povoljne simbole u naše prostore kako bismo podigli energiju oko nas. Saznajte šta kolibri predstavljaju i kako ih možete uključiti u feng šui svog doma.

Simbolično značenje kolibrija

Kolibri su male ptice koje lete i potiču iz Amerike. Kada su kolibri u letu, njihova krila udaraju tako brzo da ih ne možete ni videti. To je jedna od pouka koje nam kolibri pružaju, da čak i dok su u pokretu, utelovljuju mir.

Ove male ptice posebno su cenjene u autohtonim šamanskim praksama Severne i Južne Amerike. Kao i druge selice, kolibri hrabro započinje putovanje i uči nas da pratimo svoje snove i imamo poverenja da će nam univerzum obezbediti šta nam je potrebno. Pored toga, kolibri se hrane ukusnim nektarom cvetova. Mogu nas podsetiti da tražimo slatkoću koju nam život nudi. Poput kolibrija, možemo piti hranljivu i osvežavajuću slatkoću našeg sveta.

Stoga se kolibri poštuju kao znaci i izrazi dobrog lucka. Podsećaju nas da možemo biti mirni i pažljivi dok se krećemo s gracijoznošću. Možemo da verujemo da ćemo biti zaštićeni dok hrabro putujemo sa avanturama života. I poslednje, kolibri nas uče da u životu uvek postoji slatkoća u kojoj možemo uživati.

Feng šui i kolibri

Feng šui potiče iz Kine, ali u našem modernom svetu apsolutno možemo primeniti učenja iz drugih delova sveta u naše primene feng šuija. Feng šui teži da unapredi i podigne vibraciju u našim domovima i životima. Dakle, ako vam kolibri odjekuju, pozivamo vas da ih koristite u svom feng šuiju.

Opšte uzevši, kolibri su šarene ptice. Kada birate simbol kolibrija za vaš feng šui, možete koristiti teoriju pet elemenata boja kako biste dali dodatni sloj namere. U feng šuiju, pet elemenata su zemlja, metal, voda, drvo i vatra.

Braon, bež, žuta i druge zemljane nijanse unose element zemlje za više brige o sebi i podrške. Bela, siva ili srebrno metalne nijanse pozivaju element metala za lepotu i preciznost. Crna i ponoćno plava unose element vode za više mudrosti i protoka. Plave, zelene i tirkizne su element drva, što poziva na rast i isceljenje. Crvene, vatreno narandžaste i jarko roze su element vatre i mogu inspirisati kao i pozvati ekspanziju.

Pošto su kolibri obično šareni, možete uneti više od jednog (ili možda čak svih) od pet elemenata. Duga svetlih boja koja uključuje sve pet elemenata posebno je srećna i stvara pozitivan či (energiju životne sile).

Korišćenje simbola kolibrija u vašem domu

Kolibri mogu biti simbol dobre energije, mudrosti i radosti. Ako ste privučeni kolibriima, evo nekih načina kako možete koristiti ovaj simbol u feng šuiju vašeg doma.

Hranilica za kolibrije

Jedan od najjednostavnijih načina da unesete energiju kolibrija u svoj dom je postavljanje hranilice za kolibrije. Donesite ove posebna bića u svoj život sa slatkim ponudama. Mnoge hranilice su crvene boje koja ne samo što privlači kolibre, već privlači i vatrenu energiju u feng šuiju za više inspiracije i svetlog janga (aktivnog) čija. Crvena je takođe jedna od najsvetlijih feng šui boja.

Umetničko delo sa kolibrijima

Možete postaviti sliku kolibrija na područje mape bagua feng šuija koje želite aktivirati. Ili možete postaviti kolibrija u sobu vašeg doma koja bi imala koristi od njegovih pouka. Kolibri na ulazu u dom može pozvati energiju ovog simbola iz spoljnog sveta. Takođe možete probati kolibrija u vašem prostoru za meditaciju kako bi vas podsetio da budete mirni i pažljivi u vašoj praksi.

Nošenje simbolike kolibrija

Feng šui nije samo o dekoraciji vašeg doma, već zaista posmatra svu energiju oko vas. To uključuje i vaše telo. Ako ste povezani i privučeni duhovnom značenju kolibrija, probajte da nosite simboliku kolibrija na svom telu. Možete pronaći nakit, perje ili odeću inspirisane kolibrijima.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.