Breskvice

Uživajte u ove breskvaste kolačiće koji izgledaju baš kao ukusno voće! Ispunjeni su slatkim breskvinim punjenjem i mogu se napraviti za manje od dva sata. Ukusne i sočne breskvice imaju sposobnost da obogate našu kulinarsku stvarnost, donoseći svežinu i slast u svako jelo koje pripremimo.

Sastojci:

*1½ šolja brašna

*1¾ kašičice praška za pecivo

*¼ kašičice soli

*10½ kašika maslaca, omekšalog

*⅓ šolje kristalnog šećera

*¼ šolje smeđeg šećera, dobro utisnutog

*1 veliko jaje

*2 kašike kisele pavlake

*¾ kašičice ekstrakta vanile

Za punjenje i oblaganje:

*džem od breskvi ili pekmez

*6 kašika mleka, podeljenih

*jestive boje, crvena i žuta

*½ šolje kristalnog šećera

*sveže listove mente, za dekoraciju (opciono)

Uputstvo

1. Zagrejte rernu na 190 stepeni C.

2. U jednoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Stavite na stranu.

3. U posudi električnog miksera, sa nastavkom za mešanje, umutite maslac, kristalni šećer i smeđi šećer na srednje-niskoj brzini oko 1 minut, dok se dobro ne sjedini.

4. Dodajte jaje i vanilu. Dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte.

5. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte suve sastojke, mešajući samo dok se sve sjedini.

6. Vadite smesu kašikom, po jednu ravnu kašiku, i oblikujte kuglice koristeći ruke umazane maslacem.

7. Stavite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje.

8. Pecite u rerni 14 do 15 minuta, dok dno kolačića ne postane blago zlatno smeđe.

9. Izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se ohlade na rešetki.

10. Kada se kolačići potpuno ohlade, nanesite oko 1 kašičice džema od bresaka ravnomerno na dno jednog kolačića.

11. Pažljivo pritisnite drugi kolačić preko sloja džema da biste ih spojili.

12. Ponovite postupak sa preostalim kolačićima.

13. U dve male posude sipajte po 3 kašike mleka.

14. U jednoj posudi dodajte crvenu jestivu boju dok ne dobijete živahno roze boju, a u drugu posudu dodajte žutu jestivu boju dok ne dobijete živahno žutu boju.

15. Uzmite četkicu za slikanje i umočite je u mleko sa žutom bojom, pa nasumično premažite preko oba kolačića, ostavljajući neka područja nenamočena.

16. Umočite četkicu u mleko sa crvenom bojom i premažite nasumično preko nenamočenih područja i blago ih izblendajte.

17. Odmah nakon bojenja, umočite i obložite ceo kolačić u kristalni šećer.

18. Po želji, umetnite 1 do 2 sveže listove mente sa strane svakog kolačića.

19. Poslužite i uživajte!

Sve u svemu, breskvice vam pružaju zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.