Uživajte u ove breskvaste kolačiće koji izgledaju baš kao ukusno voće! Ispunjeni su slatkim breskvinim punjenjem i mogu se napraviti za manje od dva sata. Ukusne i sočne breskvice imaju sposobnost da obogate našu kulinarsku stvarnost, donoseći svežinu i slast u svako jelo koje pripremimo.
Sastojci:
*1½ šolja brašna
*1¾ kašičice praška za pecivo
*¼ kašičice soli
*10½ kašika maslaca, omekšalog
*⅓ šolje kristalnog šećera
*¼ šolje smeđeg šećera, dobro utisnutog
*1 veliko jaje
*2 kašike kisele pavlake
*¾ kašičice ekstrakta vanile
Za punjenje i oblaganje:
*džem od breskvi ili pekmez
*6 kašika mleka, podeljenih
*jestive boje, crvena i žuta
*½ šolje kristalnog šećera
*sveže listove mente, za dekoraciju (opciono)
Uputstvo
1. Zagrejte rernu na 190 stepeni C.
2. U jednoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Stavite na stranu.
3. U posudi električnog miksera, sa nastavkom za mešanje, umutite maslac, kristalni šećer i smeđi šećer na srednje-niskoj brzini oko 1 minut, dok se dobro ne sjedini.
4. Dodajte jaje i vanilu. Dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte.
5. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte suve sastojke, mešajući samo dok se sve sjedini.
6. Vadite smesu kašikom, po jednu ravnu kašiku, i oblikujte kuglice koristeći ruke umazane maslacem.
7. Stavite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje.
8. Pecite u rerni 14 do 15 minuta, dok dno kolačića ne postane blago zlatno smeđe.
9. Izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se ohlade na rešetki.
10. Kada se kolačići potpuno ohlade, nanesite oko 1 kašičice džema od bresaka ravnomerno na dno jednog kolačića.
11. Pažljivo pritisnite drugi kolačić preko sloja džema da biste ih spojili.
12. Ponovite postupak sa preostalim kolačićima.
13. U dve male posude sipajte po 3 kašike mleka.
14. U jednoj posudi dodajte crvenu jestivu boju dok ne dobijete živahno roze boju, a u drugu posudu dodajte žutu jestivu boju dok ne dobijete živahno žutu boju.
15. Uzmite četkicu za slikanje i umočite je u mleko sa žutom bojom, pa nasumično premažite preko oba kolačića, ostavljajući neka područja nenamočena.
16. Umočite četkicu u mleko sa crvenom bojom i premažite nasumično preko nenamočenih područja i blago ih izblendajte.
17. Odmah nakon bojenja, umočite i obložite ceo kolačić u kristalni šećer.
18. Po želji, umetnite 1 do 2 sveže listove mente sa strane svakog kolačića.
19. Poslužite i uživajte!
Sve u svemu, breskvice vam pružaju zadovoljstvo u svakom zalogaju.